Martin Prokop na Zélandu po prvním dnu druhý

iM2, 29. srpna 2008, 20:19 Google+

Martin Prokop s Janem Tománkem odstartovali znamenitě do Novozélandské rallye. Po prvním dnu a sedmi absolvovaných „erzetách“, včetně tříkilometrové divácké „superspeciálky“, patří české dvojici druhá příčka v klasifikaci produkčních vozů - PWRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Tománek, Jan

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: Lusk, Petr

Sdílejte článek

Posádka Jipocar Racing Teamu vstoupila do svého premiérového startu na tratích v okolí Hamiltonu pátým časem na RZ č.1.  „První erzetu jsme skoro celou vedli, pak jsme ale udělali hodiny, a ztratili spoustu vteřin. Je to hodně zrádné, budeme se snažit držet svou pozici,“ komentoval úvodní kilometry  český pilot. Na následujících měřených úsecích pak české duo zajíždělo pravidelně časy v top 5. Díky nim se postupně posouvalo pořadím výše, až na prozatímní stříbrnou pozici mezi posádkami produkčních speciálů. Na vedoucího Baldacciho, jedoucího taktéž na mitsubishi, ztrácí Češi necelých deset vteřin.

„Nám se dnes vyhnuly problémy. Auto je výborně připravené, a prozatím tak můžeme být  spokojení. Jeli jsme si své tempo, trochu jsme přidali na poslední normální vložce. Dalo by se ještě zrychlit, ale k tomu nám chybí zkušenosti, a tím pádem i větší jistota. Závod bude ještě dlouhý a obtížný.“

„Trať je hodně technická, v podstatě od zatáčky k zatáčce. Přirovnal bych to možná ke Korsice, nebo Monte Carlu. Je to náročné tím, že nevíš, co tě čeká za skálou. Vzhledem k tomu, že tady startujeme poprvé, odhadnout zatáčky není vůbec jednoduché,“ upozorňuje Martin Prokop a pochvaluje si atmosféru, kterou vytváří skupinky českých příznivců podél tratě. „Je skvělé a příjemné, když i tady na Zélandu potkáváme fanoušky s českýma vlajkama,“ uzavírá jihlavský pilot.

Druhá etapa má na programu celkem šest vložek včetně jedné divácké „superspeciálky“. Zajímavostí sobotního dne je, že hned u tří rychlostních zkoušek jejich délka překračuje třicet kilometrů.

tisková zpráva: www.martinprokop.com
Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop na Zélandu po prvním dnu druhý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loga

Rally Nový Zéland po první etapě

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud