BF Goodrich Drivers Team: Sergio Vallejo(ESP)

Tomáš Urban, 6. září 2008, 09:49 Google+

Volba týmové trojky po boku Nicolase Vouilloze a Freddyho Loixe pro Rallye Príncipe de Asturias 2008 probíhala dramaticky. Z 41 přihlášených kandidátů na sedačku ve voze Peugeot 207 S2000 vybral Marc van Dalen 5 uchazečů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
barum rally zlín

barum rally zlín | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Volba týmové trojky po boku Nicolase Vouilloze a Freddyho Loixe pro Rallye Príncipe de Asturias 2008 probíhala dramaticky. Z 41 přihlášených kandidátů na sedačku ve voze Peugeot 207 S2000 vybral Marc van Dalen 5 uchazečů. Do tohoto výběru se dostali: Sergio Vallejo, Yeray Lemes, Alberto Monarri, Xevi Pons a Victor Senra.

Pětice vybraných obdržela hlasy od skupiny novinářů společně s Marcem van Dalenem takto: Senra – 1 hlas, Pons – 2 hlasy, Monarri – 2 hlasy, Lemes – 6 hlasů a Vallejo – 6 hlasů. Na řadu tedy přišlo kolo druhé, ve kterém se hlasovalo již pouze pro talenta z Kanárských ostrovů – Lemese nebo pro 41-letého Sergia Valleja.Šťastnějším se stal druhý jmenovaný¨
, když porazil konkurenta v poměru 9:8.

Vallejo začal svoji kariéru v roce 1985 za volantem Fiatu Panda. V roce 1993 byl nejlepší soukromý řidič při mistrovství Španělska, o rok později vyhrál pohár Peugeot 106. V roce 1999 zvítězil ve skupině F3 s Citroenem Saxo Kit Car. Přesedl na Fiat Punto S1600 a dvakrát bodoval v MS v rámci poháru FIA Super 1600, v roce 2003 byl vícemistrem Španělska. Devítinásobný účastník závodu MS si ještě vyzkoušel Clio S1600 a od roku 2007 používá Porsche 997 GT3. Posádku tvoří s bratrem Diegem.

V okolí španělského města Ovieda již Sergio Vallejo několikrát úspěšně vystoupil. V roce 2003 zde dojel 4. celkově, o rok později si ještě o stupínek polepšil. Následují ročník dokončil rally na pátém místě. Loni se vrátil na pódium, když dojel za dvěma vozy specifikace S2000.
Vytisknout

Diskuze: BF Goodrich Drivers Team: Sergio Vallejo(ESP)

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Jirátko, Aleš - Opletal, Roman

S Alešem Jirátkem nejen o Barum Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud