Basso: Ráno dělá den

Tomáš Musil, 14. září 2008, 18:42 Google+

Včera skončil sedmý podnik IRC, Principe de Asturias rally. Vítězem se stal Giandomenico Basso z týmu Abarth a za ním skončila dvojice týmových kolegů s vozy Peugeot v pořadí Vouilloz, Loix. Jak dopadla tato rally z pohledu všech tří jezdců?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Basso, Giandomenico - Dotta, Mitia

Basso, Giandomenico - Dotta, Mitia | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Giandomenico Basso si zde připsal první vítězství v sezoně, což mu pomohlo dotáhnout se v průběžném pořadí na třetího Rossettiho. Druhý Nicolas Vouilloz zopakoval své umístění z Barum Rally a upevnil si vedení v šampionátu před svým týmovým kolegou Freddy Loixem, jenž skončil na třetí pozici.

Giandomenico Basso, Abarth Grande Punto

"Už když jsem na konci prvního dne měl v cíli stejný čas jako Nicolas, věděl jsem, že nás čeká ještě velký souboj. Naštěstí jsme ale měli velmi dobrý den, ráno jsme přitlačili na pilu a na rozdíl od pátku, kdy byla trať mokrá, jsme i trochu riskovali. Na první zkoušce se nám to ale málem nevyplatilo, protože jsme se přetočili, naštěstí to však dobře dopadlo a ani jsme moc neztratili. Na toto vítězství jsem dlouho čekal a nyní je mým cílem tuto výhru zopakovat v příští Rally Sanremo, což je jedna z mých oblíbených soutěží a navíc jak pro mě, tak i pro tým je to domácí závod."

Nicolas Vouilloz, Peugeot 207 S2000

"Ráno se nám moc nevedlo, zdálo se mi, že ačkoliv jsme s Giandomenicem jeli na stejných pneumatikách, auto bylo poměrně hodně nedotáčivé. Odpoledne jsme se sice zlepšili, bylo však už pozdě. Snažil jsem se na něj zatlačit a trochu dohnat ztrátu, kterou jsme nabrali ráno, ale Ginadomenico jel velmi dobře a ztráta na něj už se nedalo dohnat. Se druhou příčkou jsem nicméně spokojen, o to cennější to pro mě je, že zde díky velmi rychle se střídajícímu počasí byly velmi náročné podmínky. Je to ale další podium a tím pádem i dobrá pozice do šampionátu."

Freddy Loix, Peugeot 207 S2000

"V pátek jsme na konci dne hodně získali tím, že jsme zvolili dobré pneumatiky. Nebylo nám to však nic platné, protože jsme dnes měli velké problémy s řízením. Ve druhé RZ jsem najížděl do levotočivé zatáčky a najednou se nic nedělo, prostě jsme vyjeli mimo trať. Až potom jsme zjistili, že nám odešel posilovač řízení, přesto jsme se snažili dojet do cíle na třetí pozici. Naštěstí jsme to dokázali."
Vytisknout

Diskuze: Basso: Ráno dělá den

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas

Zakotví Mikkelsen u Citroenu?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud