Fuchs Oil Rally Příbram: Preview

Tomáš Urban, 18. září 2008, 19:54 Google+

Už zítra se rozběhne poslední podnik Mediasport MMČR v rally v Příbrami. Pojďme se podívat co nás tam čeká.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loga

Loga | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Celkem třiasedmdesát posádek se představí v rámci jubilejního třicátého ročníku Fuchs Oil Rally Příbram. Kromě Romana Kresty, jenž si titul šampióna Mediasport MMČR v rally zajistil již s předstihem se na tratích v okolí Příbramě a Berouna představí kompletní domácí špička v čele s několikanásobným českým šampiónem Václavem Pechem (Mitsubishi Lancer EVO IX).

O nejvyšší příčky budou bojovat však i další jezdci. Se startovním číslem dvě nesjede ze startovní rampy domácí Karel Trojan, který měl těžkou havárii na Rally Tatry a totálně rozbil svůj Mitsubishi Lancer deváté evoluce. Došlo při této havárii k těkému zranění jeho spolujezdce Petra Řiháka, který má šest zlomených žeber a těžký otřes mozku spojený s krvácením do mozku. Je při vědomí a komunikuje. Přejeme mu brzké uzdravení.

Vítězství by si rád připsal i Pavel Valoušek. Moravský jezdec v rámci Barum Rally Zlín startoval s vozem Peugeot 207 S2000 a v Příbrami se představí opět s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX v nových barvách firmy Varmuža.

Domácí diváci se však nejvíce těší na své oblíbence. Se čtyřkou na kapotě Peugeotu 207 S2000 vyjedou vstříc rychlostním zkouškám Josef Peták a Alena Benešová. Příbramský jezdec získal při nedávné Rally Agropa Pačejov rallysprintový titul. Na loňskou havárii na Sádecké rychlostní zkoušce bude chtít zapomenout Emil Triner, startující se Subaru Impreza STi N12.

Na domácích tratích se s vozem Škoda Fabia 1400 představí také Petr Brynda s Václavem Vorlem a mladý nadějný jezdec Jan Černý s vozem Peugeot 206 RC.

Diváci se mohou těšit rovněž na premiérový start Radka Nešpora s vozem Citroen C2 S1600, kterého známe ze startů s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX, či Ford Escort Maxi Kit Car.
Závěrečný podnik MMČR v rally odstartuje v pátek, kdy je na programu pětice měřených úseků, které doplní v sobotu zbývajících jedenáct, po nichž budeme znát vítěze.

Trať
Na soutěžící čeká ve dvou dnech 113 ostrých kilometrů. V pátek se bude závodit na třech zkouškách, když dvě se pojedou dvakrát. V sobotu čtyři úseky z nichž dva se jdou třikrát a jeden jednou..

RZ1/3 Velcí – Ohrazenice
Tato rychlostka vede ve vojenském prostoru Jince, kde je oficiálně vstup divákům zakázán. Divácké místo je odbočení přes hranu v Jincích.

RZ2/4 Komárov – Zaječov
Rychlostní zkouška, která doznala změn, které jsou pouze v průjezdu obcí Zaječov. Široké levé odbočení a technický průjezd zakončený skokem přes hlavní silnici.

RZ 5/6/10 Sádek – Bohutín
Tento test se jede dvakrát v pátek a jednou v sobotu. Zajímavá je kosa ve Lhotě  u Příbrami a pak průjezd místní návsí. Pokud bude pršet může být zajímavý pravá zatáčka za dům v Podlesí. Před Březovými horami je pravá zatáčka, kde havaroval Trier. Ve druhá polovina testu je opepřena několika retardéry.

RZ 7/11/14 Tochovice – Nestrašovice
Z
kouška zde je několik retardérů, pak „Petákův most“ a pravý vracák ve Staré Vodě.Dalším televizním místem je pravá zatáčka v Podtochovicích. Před cílem je technický průjezd lesem.

RZ 8/12/15 Vystrkov – Bohostice
Tento velmi náročný test se jede po levém břehu vodní nádrže Orlík. Hned po startu je poměrně těžká pasáž levá a pravá do lesa, bude zde komentovaná zóna. Celý zbytek zkoušky je v lese se zbytky těžby dřeva, mechu a nečistot, bude to královská zkouška.

RZ 9/13/16 Brodce – Milín
První zajímavé místo je na návsi ve Smotoletech. Na výjezdu z Luhu je šotolinový retardér a před cílem několik špatně přístupných horizontů.


Na soutěžící čeká náročná trať, kterou určitě ještě ztíží nevyzpytatelné počasí. Opět se tedy můžeme těšit na pneumatikovou loterii.

Na náměstí TGM v Příbrami je start v 16:00 v pátek. První vozy budou v cíli etapy 20:27.


Bližší informace a kompletní startovku naleznete na oficiálních stránkách soutěže www.rally.pb.cz
Vytisknout

Diskuze: Fuchs Oil Rally Příbram: Preview

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Gronholm instruktorem rallyškoly

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud