Španěl Dani Sola v IRC 2009

Tomáš Urban, 23. září 2008, 10:24 Google+

Španělský jezdec Dani Solá se bude připravovat na kompletní seriál IRC v roce 2009. Letos se už pravděpodobně nikde neobjeví.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sola, Dani - Sanchez, Oscar

Sola, Dani - Sanchez, Oscar | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Jezdce Daniho Solá není třeba nějak významně představovat. Do povědomí vstoupil účastí v JWRC v roce 2002, dále jezdil s různými vozy WRC, zejména s Mitsubishi Lancer WRC. Vyzkoušel i Xsaru WRC a Focus WRC. Toto vše v mistrovství světa. Jeho nejlepším výsledkem bylo šesté místo na Rally Catalunya 2004. V roce 2005 jel s Focusem dva podniky MS a rok 2006 absolvoval jen domácí španělské mistrovství. Rok 2007 byl ve znamení vývoje Hondy Civic Type R R3.


Solá - Sanchez, Barum Rally 2007, IRC

Tým JAS Motorsport startoval v IRC s již zmíněnou Hondou Civic R3 týmu JAS Motorsport. Moc se jim nevedlo. Jen čtyři dojeté soutěže a pět odstoupení hovoří za vše. V letošní sezóně nastoupili do IRC s Fiatem Punto Grande S2000. V Istanbul rally skončili se spolujezdcem Oscarem Sanchezem šestí, v Portugalsku odstoupili pro poruchu motoru. Na Belgické Ypres havarovali v desáté rychlostní zkoušce.V Rusku jim opět odešel motor a na Madeiře ani ve Zlíně nestartovali. Na Španělské Asturias jim patřila dlouho čtvrtá pozice, ale  v rychlostní zkoušce 11 havarovali. Solá to komentuje takto: "Prostě nevím co se stalo, najel jsem do zatáčky jako při prvním průjezdu, ale auto nezatočilo a opustili jsme trať." Podle informací z týmu, se letos už v IRC nikde neobjeví.


Solá - Sanchez, Rally Principe de Asturias 2008, IRC

Pozitivní informace ale hovoří o tom, že zbytek letošního rozpočtu se přesune  a doplní tak, aby Španěl mohl nastoupit do kompletní sezóny 2009. Dani Solá k tomu říká: "Letos jsem si ověřil, že IRC je seriál, kde chci jezdit. Jsou to velmi vyrovnané a pěkné závody. Příští sezónu bych chtěli odjet kompletní seriál IRC."
Vytisknout

Diskuze: Španěl Dani Sola v IRC 2009

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Orsák, Jaroslav

Uzávěrka přihlášek na Jeseníky se přiblížila!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud