Uzávěrka přihlášek na Jeseníky se přiblížila!

Tomáš Urban, 23. září 2008, 10:05 Google+

Nezadržitelně se přiblížil termín uzávěrky přihlášek pro soutěžící na předposlední podnik devítidilného seriálu MIO GPS Mistrovství České republiky ve sprintrally a K4 Poháru České republiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Orsák, Jaroslav

Orsák, Jaroslav | foto: Roman Hanák, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V závěru příštího týdne to bude  II. AZ pneu Rally Jeseníky ve Šternberku (3. – 4. října 2008). Uzávěrka přihlášek vyprší během pondělní půlnoci.

Pořadatelé z AMK ECCE HOMO Šternberk vychází vstříc všem zájemcům o start v Jeseníkách, kteří se mohou hlásit až do čtvrtka 25. září. „O víkendu se jela soutěž velkého šampionátu Rally Příbram, a tak řada posádek pošle přihlášky až na poslední chvíli a v posledních hodinách. Během úterního dne dáme dohromady seznam přihlášených posádek, nicméně jsme ochotni ještě přijmout do čtvrtečního data další jezdce. Opozdili však musí počítat s tím, že dostanou vyšší startovní číslo,“ řekl Vlastimil Malík, předseda organizačního výboru AZ pneu Rally Jeseníky.

Osmačtyřicet hodin před uzávěrkou se přihlásilo do sekretariátu jesenické rally téměř 70 posádek. Ze zvučných jmen například prioritní jezdci ASN Josef Semerád (Mitsubishi Lancer EVO IX), Lubomír Minařík (Škoda Fabia Kit Car), dále Milan Pantálek, Petr Trnovec, Martin Semerád, Martin Bujáček, všichni na vozech Mitsubishi nebo Vladimír Berger (Škoda Octavia 2,0). I když se o rallysprintovém titulu ve prospěch Josefa Petáka (Peugeot 207 S2000) rozhodlo na předchozí soutěži Rally Agropa v Pačejově, očekává se na náročných rychlostních zkouškách v podhůří Jeseníků tuhý boj o další příčky v absolutním pořadí a v jednotlivých třídách rallysprintového šampionátu.

„Pevně věříme, že diváci uvidí na rychlostních zkouškách i vozy WRC a kategorie Super 2000. Předpokládáme startovní pole kolem devadesáti vozů,“ uvedl Malík.

V rámci hodnocení K4 Poháru České republiky jsou přihlášeni Martin Hudec, Jiří Hendrich, Michal Kraml, Pavel Dohnal, všichni rovněž na Mitsubishi a další jezdci. 

Letošní AZ pneu Rally Jeseníky měří celkem 352 km a obsahují 9 rychlostních zkoušek na třech úsecích v celkové délce 82 km. Soutěž startuje v sobotu 4. října na Hlavním náměstí ve Šternberku v 8 hodin ráno, v cíli se první vůz objeví na stejném místě v 17:36 hodin. Všechny základní dokumenty k rally - zvláštní ustanovení, přihláška, časový harmonogram a další potřebné údaje najdete na internetové stránce www.rally-jeseniky.cz.


TZ /AZ pneu Rally Jeseníky / Roman ORDELT
Vytisknout

Diskuze: Uzávěrka přihlášek na Jeseníky se přiblížila!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Drotár, Igor - Bánoci, Vladimír

Sedem dní na prihlášky v Košiciach

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud