Loeb? To je sázka na jistotu

Tomáš Musil, 6. října 2008, 19:42 Google+

Král asfaltu. Jinak se nedá Sebastienu Loebovi ani říkat, a že je na pevném povrchu opravdu doma, potvrdil i ve Španělsku, kde má na kontě sérii nyní již čtyř vítězství v řadě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien

Loeb, Sébastien | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Už před samotným začátkem bylo vcelku jasné, že pokud pojede Loeb svým obvyklým tempem a nezradí ho technika, bude ho horko těžko někdo stíhat. Jedinými konkurenty mohli být Sordo s Duvalem, ale první jmenovaný i přes svou snahu na Loeba stejně nestačil a Duval nakonec musel pustit i Hirvonena. Z celkových 18 RZ jich opanoval celkem jedenáct a ve zbytku už jel spíše na jistotu. V konečném účtování ale stejně nikoho jiného na čelo nepustil a vyhrál způsobem start – cíl. V pořadí jezdců navýšil náskok na Hirvonena a vede o dvanáct bodů. Z Loebova pohledu prostě nelze uplynulý víkend nazvat jinak než perfektní.

"Z vítězství mám opravdu radost, je to skvělý výsledek pro mě i pro tým. Na Mikka mám nyní náskok dvanácti bodů a tři soutěže před koncem je to dobrá pozice. Stejně tak vypadá situace v týmech, kde máme také dobrý náskok. Všechno je perfektní, co víc na to chcete říct?"

"Celá rally byla od startu skvělá. Poslední den jsme si navíc mohli dovolit jet na jistotu a kontrolovat si vedení. Občas jsme měli strach, abychom nepíchli, ale pneumatiky Pirelli Pzero WRC  nás podržely. S autem také nebyly žádné problémy a bez zaváhání jsme si dojeli pro vítězství. Je dobré být v takovéto pozici tři závody před koncem. Ale i na Korsice pojedu jak je u mě zvykem, tedy na plný plyn a se snahou vyhrát. Fordy se však druhý a třetí den zlepšily a asi našly to správné tempo, tak že příště očekávám těsnější souboje."
Vytisknout

Diskuze: Loeb? To je sázka na jistotu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Odložilík, Roman

Rally Jeseníky pohledem Tomáše Urbana

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud