Video: Jak se jezdí ve Francii

Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: CRT Kopecký

O nadcházejícím víkendu je na programu Rally de France - Tour de Corse. Zde se můžete podívat, jak se ve Francii jezdilo v roce 2004.

Na videu si povšimněte asi nejlepšího okamžiku (dle mého názoru), kdy jezdci projíždějí plnou rychlostí zatáčku, za kterou na ně číhá velká kaluž. Je to velice zajímavé sledovat, jak kdo si se spoustou vody poradí.

Ta se stala osudnou jednomu z továrních jezdů Peugeotu s vozem 307 WRC, když dostal velký aquaplaning a svůj speciál neukočíroval zrovna podle jeho představ. Tak se ale ve světové rally získávají cenné desetinky. Na videu je zachycena také jedna z chyb továrního jezdce Škody Motorsport.

Z videa je také vidět, že na Korsice je hodně rozšířenou záležitostí zkracování zatáček. Podobně je tomu například i v Německu. Jezdci sice získají nějaký čas, ale pak je to o to nepříjemnější při druhých průjezdech dané zkoušky.

V roce 2004 se jelo často na vlhkém až mokrém asfaltu. Letos by tak podle našich zpráv být nemělo. To, že se jelo na mokru ale vůbec neuškodilo oku fanouška, které se mohlo jen radovat.

No, posuďte sami...

zdroj videa: youtube.com

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu