Ogier mistrem JWRC, ale co dál?

Tomáš Musil, 13. října 2008, 21:10 Google+

Sebastien Ogier pokračuje ve stopách Sebastiena Loeba a Daniho Sorda. Stal se totiž dalším vítězem JWRC a zdá se, že nic nebrání tomu, aby se co nevidět objevil ve voze WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: www.rallymexico.com

Sdílejte článek

Celkem si letos připsal Ogier 42 bodů a druhého Němce Burkarta nechal za sebou o 8 bodů. K tomu mu domohly čtyři umístění na podiu, z toho tři za vítězství v Mexiku, Jordánsku a Německu. Zároveň si letos připsal 50 vítězství na RZ, což je více než dvakrát tolik, co Martin Prokop, který má na kontě 23 výher. To byla řeč čísel, ale co znamená výhra v JWRC? Přinejmenším to, že díky vítězství Ogier určitě usedne do vozu Citroen C4 WRC a příští rok se zúčastní několika vybraných soutěží světového šampionátu.

"Ráno jsme věděli, že když přežijeme poslední čtyři zkoušky, jsme mistři. To se také projevilo na jízdě, protože jsem jel mnohem opatrněji než v pátek a sobotu, nechtěl jsem riskovat havárii. Nicméně není zas tak jednoduché jet opatrně, když víte, že vaše auto toho dokáže mnohem víc. Ale situace to prostě vyžadovala. Je to fantazie vyhrát titul a pro všechny z týmu to musí být velké zadostiučinění. Také jsem rád, že se mi to podařilo právě s Citroenem. C2 S1600 po celý rok předváděla skvělé výkony, a to jak na asfaltu, tak i na šotolině a ve spolupráci s týmem PH Sport, který odvedl svou práci na výbornou, to byla skvělá sezona,"
zhodnotil sezonu Ogier.

Znamená to ale také, že pokračuje ve stopách, nyní továrních jezdců Citroenu, Loeba a Sorda. Nabízí se tedy varianta, že pokud to Citroen myslí vážné se svým b-týmem, pak by vedle Urmo Aavy, letošního třetího jezdce, mohl usednout právě Ogier. Nechme se překvapit, jak to dopadne.
Vytisknout

Diskuze: Ogier mistrem JWRC, ale co dál?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Zelená pro Volkswagen

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud