Nic není ztraceno, věří Hirvonen

Tomáš Musil, 18. října 2008, 19:25 Google+

Dvě soutěže před koncem šampionátu stále může Mikko Hirvonen pomýšlet na titul. I když nyní ztrácí na Loeba 14 bodů, kolotoč závodů se přesouvá do Japonska a do Anglie, kde Hirvonen minulý rok oba závody opanoval. Stane se z malé jiskřičky naděje velká šance na titul?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Ztráta čtrnácti bodů a fakt, že ani dvě vítězství nic nezaručují. To vypadá, že vše stojí proti Hirvonenovi. Nicméně je tu zrádná šotolina, která si právě minulý rok v Japonsku dokázala pohrát jak s Loebem, tak i s Gronholmem a dalšími jezdci.  Hirvonen si však věří. Na obou soutěžích obhajuje vítězství a doufá, že ještě nic není ztraceno, i když se v Japonsku mění trasa.

"Pojede se na šotolině, kde máme dobrou rychlost a kde můžu bojovat o vítězství. Udělám vše pro to, abych zopakoval počin z minulého roku, kdy jsem zde vyhrál, ale i tak to nemusí stačit. Loebovi stačí šest bodů a může být po všem. Nám prostě nezbývá nic jiného než si jít za svým cílem a uvidíme, jak se vše vyvine."

"Stačí, aby si pohlídal tempo, a bude mít titul v kapse. Jak ale já rád říkám, nikdy nevíte, co se může stát. Jistě, bude to složité, ale když je tu stále matematická šance na titul, pojedeme na plno."

"O tratích Japonské rally toho zatím moc nevím, ale myslím, že šotolina bude o něco měkčí, než tomu bylo minulý rok. Tak či tak to bude pro každého nové. Navíc se jede skoro na přelomu podzimu a zimy, tak že pokud počasí nevyjde, může dojít i na lehký sníh. Každopádně předem počítám s deštěm a hodně náročnými podmínkami pro všechny,
" uzavírá Hirvonen.
Vytisknout

Diskuze: Nic není ztraceno, věří Hirvonen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Zeman, Marek Ing.

Greinbach, krásné rozloučení se sezónou

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud