Na Vsetíně jsem hledal sám sebe

Tomáš Urban, 5. listopadu 2008, 09:30 Google+

Na poslední soutěži kalendáře sprintového mistrovství startovala posádka Pavel Urban – Lenka Marešová. Opět se svou Fabií RS TDi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Urban, Pavel - Marešová, Lenka

Urban, Pavel - Marešová, Lenka | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na posádku čekalo osm velmi náročných zkoušek. Pavel má zdejší tratě velmi rád a proto se na soutěž velmi těšil.

Ráno před soutěží bylo velmi sychravé počasí. Proto nastalo laborování s pneumatikami. První i druhou rychlostní zkoušku začali Pavel s Lenkou třetím časem ve třídě. První průjezd Kunčickou zkouškou byl kvůli volbám zrušen. Pavel k začátku říká: „První dvě rychlostní zkoušky jsem nemohl najít sám sebe. To jsme ještě netušili, že se bude rušit tolik rz  kvůli haváriím,“.



Druhé kolo se už dostali do tempa a vyhráli čtvrtou rychlostní zkoušku. Zlepšili se o třináct vteřin. Pátou rychlostní zkoušku zajeli druhý čas. „Velmi to klouzalo to hlavně díky počasí. V takovém chladu jsme zadek prostě nedokázali ohřát. Proto pak bylo v rychlých zatáčkách o zábavu postaráno. Pneumatiky jsem vůbec trochu podcenil. Jen jsme mírně řízli gumy na dojetí a nebyla to optimální volba, ale konec sezóny je na spadnutí, tak těch prostředků zas tak moc nezbývá,“  říká Pavel

Šestá rychlostní zkouška byla opět Kunčická, ale Pavel s Lenkou se na ní opět nesvezli. Byla zrušená kvůli havárii Milana Pantálka. Zazávodili jste si ve Vsetíně vůbec? Na zrušené Kunčice bych si býval vsadil, tam to "smrdělo"opravdu hodně. Pak rána Křížka, prostě zrušené zkoušky k rally patří. Nakonec auto i my jsme celí, takže spokojenost,“.



Sedmá rychlostní zkouška byla zrušena a jak to bylo na osmé říká sám jezdec „Z mé strany určitě nešlo o bitvu na ostří nože. Začátek byl hodně špatný. Pak už toho na dohánění moc nezbylo. Heňa (Henrich Řeháček) byl k neporažení, na poslední rz nám dal pro jistotu cca 6 sec,tak nebylo co řešit,“

K této soutěži se vždy váže mnoho krizových situací a havárií i Pavel zde má místa, kde ke krizovkám prostě dochází: „V této oblasti, rally zaslíbené, mám už vytipovaná místa, kde se mi nedaří. Tentokrát se jel horizont, za kterým to vždy z obou směrů honím po silnici, no a zatáčka u zavřeného hotelu na Bystřičce už mě taky připravila o pár zrcátek..., takže tradice se opakuje,“.



Druhé místo ve třídě a pětačtyřicáté absolutně se dá považovat za úspěch. Tolik Vsetínský rallysprint. Pavel Urban s Lenkou Marešovou se zúčastní o nadcházejícím víkendu Rally Vysočina, která je součástí K4 Poháru. Rally se jede v sobotu v okolí Telče a Okříšek.

Posádku podporují firmy FILTR ZEOS s.r.o., MONTS s.r.o.; KOVOLAK PROFI s.r.o. a Autoopravna ZÁKOUTSKÝ. Velkoobchod elektro VITAMIN - velkoobchod elektro. Mediální podporu zajišťuje internetový portál  RALLYZONE.CZ.
Vytisknout

Diskuze: Na Vsetíně jsem hledal sám sebe

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Latvala, Jari-Matti

Boss Fordu: Šanci na titul máme

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud