Video: Vzpomínka na Colina McRae

Josef Janoušek, 16. září 2009, 09:42 Google+

Dva roky uplynuly od tragického úmrtí legendy rallysportu Colina McRae, který 15. září 2007 zahynul při leteckém neštěstí. Dva kilometry před svým domem se se svým vrtulníkem zřítil k zemi a spolu s ním na palubě zahynul i jeho syn Johny a dva přátelé Graeme Duncan a Ben Porcelli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
McRae, Colin

McRae, Colin | foto: www.colinmcrae.com

Sdílejte článek

Skot, který se vyznačoval agresivním stylem jízdy, která mnohdy končila havárií, za což si vysloužil přezdívku McCrash, byl mezi fanoušky velmi populární. Jeho kariéra je ale ověnčena i mnoha úspěchy. V mistrovství světa debutoval v roce 1987 ve Švédsku (Vauxhall). V roce 1988 se stal Skotským šampiónem a ve dvou následujících kraloval šampionátu Velké Británie.

První velké vítězství přišlo v roce 1993, kdy vyhrál první soutěž mistrovství světa na Novém Zélandu. Od té doby vyhrával jednu soutěž za druhou. Celkem zvítězil v 25 soutěžích mistrovství světa a v roce 1995 přišel jeho největší úspěch. Stal se jako první a zároveň nejmladší Brit světovým šampiónem.

Do srdcí českých fanoušků se zapsal učinkováním v továrním týmu Škoda Motorsport. V jehož barvách absolvoval v roce 2005 dvě soutěže. Wales rally GB a především rally Austrália, kde dlouho bojoval o do té doby nemyslitelnou bednu s „nekonkurenceschopným“ vozem Škoda Fabia WRC. O největší úspěch tohoto vozu na světových soutěžích přišel až rutinní výměnou spojky, která se protáhla a Colin musel ze soutěže odstoupit.

Atraktivní jízdu Colina McRae, kterou dlouhá léta bavil fanoušky u tratí rychlostních zkoušek si můžete připomenout na těchto dvou videích od Anttiho.

                

                 

Vytisknout

Diskuze: Video: Vzpomínka na Colina McRae

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Chybička se vloudí

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud