Breen: Moje sezona v ME byla spíše horší než dobrá

iM2, 4. listopadu 2015, 22:48 Google+

Po zisku čtvrtého vítězství sezony mohl Craig Breen ve Švýcarsku slavit - jenže to netrvalo dlouho, poté mu komisaři přičetli dvě trestné minuty za použití většího počtu pneumatik, než dovolují předpisy. Tato příhoda jakoby shrnovalo sezonu Ira - smůla, smůla a zase smůla. Zkraje sezony jej ale spousta lidí pasovala za favorita na titul. Jeho vrcholem sezony prý byla Circuit of Ireland.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Posádka Craig Breen / Scott Martin letos na titul nedosáhla

Posádka Craig Breen / Scott Martin letos na titul nedosáhla | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Craig Breen zažil letos sezonu plnou vrcholů a pádů. Zakončil ji však pozitivně - byl nejrychlejší na poslední soutěži ME ve Švýcarsku. Po úspěších v Lotyšsku, Severním Irsku a Portugalsku to vypadalo, že jezdec Peugeotu míří za titulem. Pak se ale přestalo dařit - na Ypres musel kvůli přehřívajícímu se motoru vzdát a podobné to bylo také v Estonsku, zde ale musel odstoupit kvůli tlaku oleje. Na Barumce bral body pouze za sedmé místo.

Když se pak zase trochu chytl na Kypru, tak už bylo trochu pozdě, protože tou dobou měl Kajetan Kajetanowicz už slušný náskok. Když pak Polák v Řecku Severního Ira porazil, bylo o titulu rozhodnuto. Kajetanowicz už na Rallye du Valais ani nestartoval, co tedy po soutěži ve Švýcarsku řekl Craig Breen?

img-responsive

Breen vloni na soutěži v Lotyšsku | foto: Tomáš Brázdil, RallyZone.cz

Otázka: Craigu, gratulace k vítězství na Rallye du Valais [otázka polože ještě před vyloučením]. Je to vaše čtvrté vítězství sezony a jste tak teď asfaltovým mistrem. Je to pro vás smířlivé zakončení sezony?
Craig Breen: Ano, je to dobrý konec sezony. Byla to moc pěkná rally. Už velmi brzy jsme měli velký náskok, ten jsme se pak tedy snažili kontrolovat. Toto vítězství je poděkováním týmu Peugeot Akademie, Scottovi [Martinovi] a všem, kteří se tohoto projektu účastnili. Je fantastické stát na nejvyšším stupníku podia.

O: Vypadalo to jednoduše, ale jak bylo těžké udržet si koncentraci a neudělat chybu?
CB: Bylo to neuvěřitelně těžké, především v sobotu. Měli jsme velký náskok, ale zkoušky jsou velmi těžké. Riziko defektu nebo nějaké chyby je velké - především na šotolinových úsecích. Ačkoliv naše rezerva byla velká, tak bylo těžké najít ideální tempo. Byl to těžký den. Jsem velmi rád, že jsme to zvládli až do cíle.

O: Jak byste shrnul vaší sezonu v ME?
CB: Pravděpodobně byla spíše horší než dobrá. Některé věci musím vzít na svoje triko. Vyhrát dubnovou Circuit of Ireland, takovou šanci jsem předtím nikdy neměl, když soutěž nebyla součástí Mistrovství Evropy. Vyhrát tuto rally tak bylo neuvěřitelné

Také vítězství ve Valais je něčím zvláštní. Jsem velkým fanouškem historie ME a tehdejších jezdců. K těm patří také Olivier Burri, kterého jsem jako dítě sledoval v televizi. Je skvělé jet proti někomu jako je on.

Vytisknout

Diskuze: Breen: Moje sezona v ME byla spíše horší než dobrá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Enge, Břetislav - Engová, Lucie / Rally Pačejov (CZE)

Setkání mistrů s Alénem, Pechem, Engem, Macíkem a dalšími borci

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud