Eurostroj Rallye Team na prahu sezóny 2009

Tomáš Urban, 20. prosince 2008, 09:41 Google+

Eddy Schlager měl se svým týmem letos velice náročný program. Většina aktivit jihomoravské soutěžní stáje směřovala do Rakouska, kde Lancery z dílen Eurostroj Rallye Teamu ČR nechyběly prakticky na žádném významnějším podniku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Schlager, Eddy

Schlager, Eddy | foto: Dokulil, Jiří

Sdílejte článek

Velké plány u našich jižních sousedů bohužel na druhou stranu znamenaly nutnost omezit program v České republice, kde se tým, sídlící v Senetářově, objevil na startu pouze dvakrát.  

Tým do sezóny nastupoval se třemi pečlivě připravenými vozy značky Mitsubishi. „Enková“ Evo devítka, kterou stáj poprvé představila loni na Mühlviertel Rallye, byla připravena pro talentovaného Michaela Koglera, jenž po dvou sezónách s dieselovým Golfem toužil proniknout do absolutní špičky rakouského šampionátu. S Evo sedmičkou, která spadá do skupiny A (ve sprintovém mistrovství do skupiny S), chystal občasné starty majitel týmu Eddy Schlager a třetí vůz, bílý Lancer EVO IX, pořízený na prahu sezóny, měl sloužit pro zájemce o pronájem v Česku či Rakousku.



Sečteno a podtrženo, vozy z Eurostroj Rallye Teamu ČR se letos objevily na startu dvanácti soutěží a dohromady ujely skoro dva tisíce závodních kilometrů. Ve většině případů týmové „myšáky“ úspěšně spatřily cílovou rampu, jen třikrát odstoupily kvůli technické závadě (Kogler – Waldviertel Rallye; Schlager – Böttcher rally Vyškov a 3-Städte Rallye). O nejlepší umístění se zasloužila „áčková“ Evo sedmička, se kterou Peter Ebner vyhrál Rallye Weiz a Eddy Schlager s ní skončil třetí na Althofen Rallye.

V těchto dnech již v týmových dílnách finišují usilovné přípravy na nový soutěžní rok, v průběhu kterého by soutěžní zbraně ze Senetářova opět měly brázdit tratě rakouského seriálu. První soutěží nové sezóny bude pro Eurostroj Rallye Team ČR podobně jako loni lednová Jänner Rallye, na které bude stáje reprezentovat dravý Rakušan Alexander Tazreiter. Zajímavostí je, že v plném proudu je mimo jiné i stavba zcela nové Evo devítky, která by měla být nasazena na jaře 2009 a měla by se pyšnit všemi vymoženostmi, jež homologace dovoluje.

Závěrem si členové stáje Eurostroj Rallye Team dovolují svým kolegům, přátelům a vůbec všem příznivcům motoristického sportu popřát pohodové Vánoce, pevné zdraví v novém roce a hodně úspěchů jak v soukromém životě, tak na poli sportovním. „Nejdůležitější je zdraví, všechno ostatní přijde potom samo,“ říká s úsměvem majitel týmu Eddy Schlager. „Českému rally sportu přeji skvělé soutěže bez vážných havárií a ať nadále září na mezinárodním poli tak silně, jako v posledních desetiletích až doposud,“ dodává Eddy.

Vybrané sestřihy průjezdů posádek Eurostroj Rallye Teamu včetně fotografií z jednotlivých soutěží mohou případní zájemci zhlédnout na stránkách agentury FTR-media, která je hlavním mediálním partnerem týmu – www.ftr-media.com.
 

Lumír Firla, Rallysprint Kopná, foto Tomáš Urban, Rallyzone.cz
Vytisknout

Diskuze: Eurostroj Rallye Team na prahu sezóny 2009

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Aigner, Andreas

Red Bull dává křídla? Aignerovi už ne

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud