Martin Semerád v cíli první etapy Rally Kypr

Josef Janoušek, 14. března 2009, 00:09 Google+

Posádka Sherlog Racing Teamu úspěšně dokončila první etapu Rally Kypr.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Semerád, Martin

Semerád, Martin | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V páteční podvečer dorazila do kyperského Limassolu posádka ve složení Martin Semerád – Bohuslav Ceplecha. Úspěšně tak zakončila náročnou první asfaltovou etapu Rally of Cyprus, soutěže zařazené do seriálu Mistrovství světa, a předala vůz do péče mechaniků, kteří soutěžní Mitsubishi Lancer EVO IX připraví na druhou, šotolinovou etapu.

Martin Semerád ve výsledcích figuruje na desátém místě v kategorii produkčních vozů, a na prvního Arauja z Portugalska ztrácí čtyři minuty. V první, dopolední sekci rychlostních zkoušek musela posádka Sherlog Racing Teamu řešit problém, kdy bylo poškozeno řízení a zavěšení jejich Mitsubishi po střetu s velkým kamenem. "Ve třetí rychlostní zkoušce jsme po průjezdu jedné ze zatáček spatřili na trati ležet velký kámen, ale nedalo se mu již vyhnout a následoval náraz, který poškodil auto. Naštěstí se nám podařilo dorazit do servisu, a ztráta kterou jsme nabrali, není v podmínkách takto náročné soutěže příliš významná. Mechanici dali v servisu auto do pořádku v předepsaném čase, za což jim patří můj dík," komentuje první sekci páteční etapy Martin Semerád.

Druhá část první etapy se jela na třech stejných rychlostních zkouškách v horách nad Limassolem, jako ta dopolední. Díky prudkým dešťovým přeháňkám byla ale skoro celá trať pokryta blátem, což zcela změnilo charakter rychlostních zkoušek. "V druhé sekci nám to strašně klouzalo, a velká část trati byla pod vodou a blátem. Bylo velmi těžké se udržet na trati. V jedné rychlé zatáčce se náš vůz lehce sklouzl ze silnice a pravou částí jsme zavadili o mez, která nás ale vrátila zpět na trať, a mohli jsme pokračovat jen s mírně poškozeným vozem. Zítra nás čeká velmi těžký den na šotolině. Mám trochu obavy, že trať bude po večerní průtrži mračen velmi bahnitá a kluzká, ale bude stejná pro všechny," předjímá Martin Semerád.

Vytisknout

Diskuze: Martin Semerád v cíli první etapy Rally Kypr

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Phil Mills: Auto se ovládá jako třínohý osel

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud