Zpestřením Rally Krkonoše bude setkání legend

Josef Janoušek, 26. března 2009, 21:46 Google+

Novinkou a výrazným obohacením společenské části 3. ročníku Rally Krkonoše, který se uskuteční 7. – 8. srpna jako Mistrovství ČR ve sprintrally, Mistrovství ČR historických automobilů, Pohár ČR v rally, Pohár mládeže, Česká Trofej – Rally pravidelnosti a Enteria a.s. Rally Cup 2009 bude setkání legend – bývalých jezdců továrního týmu Škoda.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Horčík, Karel

Horčík, Karel | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

"Trať rally Krkonoše vede částečně i po silnících, které byly před lety součástí Rallye Škoda. V okolí Trutnova je mnoho pamětníků, kteří vzpomínají na bývalé jezdce továrního týmu Škoda. A navíc centrum soutěže Trutnov je geograficky jakousi spojnicí mezi jednotlivými závody Škoda Auto a.s.. I proto jsme se rozhodli tuto akci zorganizovat," říká Blanka Hlavatá z organizačního týmu HBV Motorsport.

Patrony této akce jsou Ing. Jaroslav Mansfeld ze Škody Auto a.s. a Ing. Jiří Syrovátko, bývalý úspěšný spolujezdec a manažer. A které legendy zavítají do Trutnova na první setkání?
"Každoročně chceme pozvat pět až deset bývalých továrních jezdců. Letos by to měli být Oldřich Horsák, Svatopluk Kvaizar, Jiří Kotek, Ing. Jiří Šedivý, Josef Srnský, Ladislav Křeček, Pavel Sibera a Jindřich Štolfa," uvádí Blanka Hlavatá.

Nutno dodat, že z pomyslného Krakonošova klobouku je co losovat. V dalších letech by mohli být pozváni Karel Šimek, Václav Pech, Vladimír Berger, Vlastimil Havel, František Udlínek, Jaroslav Jelínek, Jiří Motal, Otto Landecký, Milan Zapadlo, Václav Blahna nebo Emil Triner. Navíc sportovní osobností Rally Krkonoše se stal po dohodě již v červenci roku 2008 norský závodník John Haugland, který, pokud mu to pracovní povinnosti dovolí, bude rovněž na setkání osobností Rally Krkonoše v srpnu přítomen. Setkání se uskuteční ve dnech 6. – 8. srpna 2009 a konkrétní podoba programu, na němž se již usilovně pracuje, bude známa v červnu.
 

Vytisknout

Diskuze: Zpestřením Rally Krkonoše bude setkání legend

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Video: Test Grönholma s Imprezou

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud