Martin Prokop: Z tempa nás vyvedla porucha zadního diferenciálu

Josef Janoušek, 4. dubna 2009, 23:55 Google+

Na třetí pozici produkční klasifikace se po náročné druhé etapě Portugalské rally posunuli Martin Prokop se spolujezdcem Janem Tománkem. Celkově figurují na 14. místě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin - Tománek, Jan

Prokop, Martin - Tománek, Jan | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Za nádherného slunečného počasí, s koloritem mračen hustého prachu pokračovala Portugalská rally druhou etapou ve stejné oblasti jako předchozí den. Na posádky čekalo šest rychlostních zkoušek, rozdělených do dvou sekcí po třech testech. Prokop s Tománkem začali velmi brzy naplňovat své předsevzetí postoupit výše výsledkovou listinou. Zvítězili na dvou zkouškách úvodní sekce, ale na medailové pozice jim stále něco chybělo. Příčinou byla půlminutová ztráta v RZ9, kdy česká dvojice musela absolvovat část trati v prachu za Tapperem, který následně odstoupil kvůli technickým problémům. 

„Dopoledne probíhalo výborně, zajížděli jsme nejrychlejší časy a cítili jsme se výtečně. Bohužel v devátém testu nás zdrželo auto před námi, dojeli jsme ho asi po osmi kilometrech a pokračovali za ním v hustém prachu na dvojku. Nebral na nás ohled, prostě jsme hledali pouze cestu před námi a dostali jsme se před něj až se jim auto úplně zastavilo. Ztrátu odhadujeme kolem půlminuty a doufáme, že se komisaři budou tímto incidentem zabývat a vezmou v potaz naše dnešní časy,“ řekl Martin Prokop

V odpolední sekci začala česká dvojice opět zostra, byla nejrychlejší na RZ11 a pořádně „vydráždila“ své soupeře. Flodin i Brynildsen totiž na následujícím testu chybovali, to však netušili, že se lancer jihlavského týmu Jipocar Racing plouží po trati s nefunkčním zadním diferenciálem. Tato závada výrazně poznamenala čas české dvojice i na závěrečné zkoušce dne.

"Ukázalo se, že jsme schopni bojovat o první místo a chtěli jsme to potvrdit i v odpolední sekci. Tempo bylo opravdu maximální, nicméně asi po pěti kilometrech RZ12 přestal fungovat zadní diferenciál, zbytek zkoušky i tu poslední jsme projeli pouze na přední náhon, což bylo hodně nepříjemné a vlastně jsme byli rádi, že jsme opět dojeli až do večerního servisu,"objasnil ztrátu Martin Prokop. „Enko možná asi takové zacházení těžko snáší a jízda se tomu musí přizpůsobit. Startovali jsme to závodu s novým autem, ale současná stav tomu příliš neodpovídá,“ dodal.

Portugalskou rally zakončí čtveřice klasických zkoušek severně od Fara, závěrečný test pak posádky absolvují v nitru Algarve Stadium, kde soutěž ve čtvrtek večer začínala. Cíl je plánován po čtrnácté hodině místního času.

"Zítra nás rovněž nečeká nic příjemného. O tempu rozhodne rozhodnutí sportovní komisařů a naše aktuální ztráta na Brynildsena," naznačil Martin Prokop.

Vytisknout

Diskuze: Martin Prokop: Z tempa nás vyvedla porucha zadního diferenciálu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Gronholm, Marcus

Marcus Grönholm udělal malou chybu a odstupuje

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud