Poděkování patří především mechanikům

Marek Felt, 11. září 2009, 12:52 Google+

Po těžké havárii v Krkonoších se na tratě rychlostních zkoušek vrátil o uplynulém víkendu Josef Peták, vedle kterého usedla Alena Benešová. Velké uznání však zaslouží tentokráte především mechanici Hroch Rally Teamu, kteří dokázali za krátkou dobu postavit nový vůz Peugeot 207 S2000, se kterým startovala příbramská dvojice v rámci Admiral Rally Vyškov.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peták, Josef

Peták, Josef | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Peták s Benešovou zahájili šestý závod rallysprintového šampionátu druhým nejrychlejším časem, když rychlejší byl pouze Roman Odložilík, startující rovněž s vozem Peugeot 207 S2000. "Do Vyškova jsme odjížděli s cílem dokončit soutěž. Před samotným závodem jsem s novým Peugeotem absolvoval třicet kilometrů v rámci krátkého testu, abychom odzkoušeli nejzákladnější věci. Ostrý start tak přišel až na Vyškově a musím smeknout před svými mechaniky, kteří dokázali dát auto tak rychle do kupy. Auto navíc fungovalo naprosto bez problémů, za což vděčím právě jim," řekl úvodem Josef Peták.

Josef Peták Admiral rally vyškov

V dalším průběhu sváděl Peták krásný souboj s Jaroslavem Orsákem, který startoval ve Vyškově se Škodou Fabia S2000. Příbramský jezdec držel stříbrnou pozici až do sedmé, předposlední rychlostní zkoušky. Na tomto úseku však byl rychlejší Orsák o více než čtyři vteřiny a posunul se před Petáka s Benešovou. Nic na tom nezměnil ani poslední měřený úsek, a tak posádka ve složení Josef Peták a Alena Benešová obsadila třetí místo absolutně. "Vyškovská soutěž patří mezi mé oblíbené. I letošní ročník nebyl výjimkou, a tak bych chtěl poděkovat pořadatelům za výborně připravenou soutěž s krásnými rychlostními zkouškami. S výsledkem jsem maximálně spokojený," dodal k průběhu soutěže jezdec.

Ve Vyškově byl podpořit tým i spolujezdec Libor Joska, který se již cítí daleko lépe. Otázkou také bylo, zdali Josef Peták dokáže absolvovat celou soutěž bez problémů a nebude mu vadit zranění z nehody v Krkonoších. "Začátek soutěže proběhl naprosto bez problémů. Ke konci soutěže mne však začaly trochu bolet krční svaly a žebra. Ale nijak mne to nevadilo a určitě se s tím dá závodit, což je potěšující před domácí příbramskou soutěží, kterou bych si jen nerad nechal ujít," řekl optimisticky Peták.

Dalším startem příbramské smíšené posádky bude domácí SevenOaks Rally Příbram.

Vytisknout

Diskuze: Poděkování patří především mechanikům

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loprais, Aleš

Technické potíže Lopraise - 4. místo

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud