Bohemka uzavřela letošní Pohár Pirelli

Marek Felt, 28. října 2009, 11:18 Google+

Na severu Čech se od pátku uskutečnil závěrečný podnik MMČR v rally a zároveň poslední započítávaný závod Poháru Pirelli.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Kvůli nepřízni počasí byla oproti původnímu programu zkrácená páteční a rovněž tak sobotní. Byly zrušeny rychlostní zkoušky v okolí Liberce, Jablonce nad Nisou a Tanvaldu.

Na programu tak byla pouze pětice rychlostních zkoušek (Staroměstská, Vinecká a Sosnová).
Roli favorita do bezezbytku potvrdil Vojtěch Štajf, startující s vozem Subaru Impreza WRX STi Gr.N 09. Se svojí spolujezdkyní Marcelou Dolečkovou dokázal obsadit osmé místo absolutně a první v rámci Poháru Pirelli.

Ve třídě N4 na druhém místě soutěž dokončil Marcel Tuček (Mitsubishi Lancer EVO IX) a šest bodů za třetí místo si připsal Milan Liška s vozem Mitsubishi Lancer EVO X. Cíl naopak nespatřil Robert Achs, který musel po druhé rychlostní zkoušce odstoupit kvůli poruše převodovky.

Ve třídě N2 dokázal letos poprvé zvítězit v rámci Poháru Pirelli Václav Dunovský, který si tak připsal deset bodů. O dva body méně získal druhý Jan Jakubec, kterého navigoval Pavel Kacerovský. Obě posádky startovali s vozy Honda Civic VTi.

Cíle se tentokráte dočkal rovněž Miroslav Fišer s vozem Ford Fiesta RS, který s tímto vozem startuje ve třídě A7. V rámci Bohemky dokázal letos poprvé zvítězit.

Při neúčasti Hodaně ve třídě A5 měl Bernatík cestu za letošním druhým prvenstvím ulehčenou. Přesto dokázal udržet nervy na úzdě a dokončil mladoboleslavskou soutěž, čímž si připsal deset bodů do hodnocení Poháru Pirelli.

Pohár Pirelli tedy zná i letošního vítěze v rámci MMČR v rally. Stal se jím Vojtěch Štajf, který v letošní sezóně nenašel přemožitele a dokázal zvítězit v šesti, ze sedmi odjetých závodů. Pouze na Šumavě kvůli havárii soutěž nedokončil. Po zásluze tak zvítězil. Na druhém místě skončil Marcel Tuček s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX a bronz si z premiérového ročníku odnáší Jan Jakubec (Honda Civic VTi). „Pohár Pirelli i ve svém druhém roce zaznamenal velmi dobrou odezvu od všech zúčastněných a stal se respektovanou soutěží. Již v tuto chvíli pracujeme na přípravě nového ročníku, ve kterém bychom znovu chtěli dát prostor pro řadu novinek a atraktivních změn. Věříme, že i účastníci ocení další zkvalitnění technického zázemí nebo předsezonní testován,“ zhodnotil letošní ročník Poháru Pirelli Zdeněk Vacl ze společnosti Pirelli.


Konečné výsledky Poháru Pirelli 2009– MMČR

1.Štajf / Černoch/Ernst – Subaru Impreza WRX STi 50 bodů
2. Tuček / Marušák/Tesař – Mitsubishi Lancer 42
3. Jakubec / Kacerovský – Honda Civic VTi 34
4. Achs / Langer – Subaru Impreza WRX STi 20
5. Liška/ Jugas – Mitsubishi Lancer EVO X 18

Vytisknout

Diskuze: Bohemka uzavřela letošní Pohár Pirelli

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally vsetín

Würth Partr Rally Vsetín 2009

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud