Slušovická Mikuláš Rally se odehraje v rychlém kvapíku!

Roman Ordelt, 1. prosince 2009, 16:50 Google+

Za necelé dva týdny se uskuteční PdTECH Mikuláš Rally Slušovice, která uzavře letošní sezonu automobilového sportu v České republice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Orsák, Jaroslav

Orsák, Jaroslav | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Agilní pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota připravili rallysprint na velmi malém prostoru. Centrem dění bude v sobotu 12. prosince areál dostihové dráhy ve Slušovicích, kde se odehraje vše podstatné.

„Chceme, aby posádky a jejich doprovody nemusely k nám cestovat již v pátek. Proto jsme veškerý program situovali od předání itinerářů až po vyhlášení výsledků do časového úseku během jediného dne. Zkrátka, aby posádky přijely, napsaly si trať a udělaly show pro lidi během několika hodin,“ řekl Josef Minařík, tajemník PdTECH Mikuláš Rally Slušovice.

Samotné centrum mikulášské rally bude umístěno v prostorách areálu dostihové dráhy. Zde najdeme ředitelství rally, start i cíl soutěže, servisní parkoviště, atraktivní okruhovou rychlostní zkoušku a vyhlášení výsledků spojené s rozdílením cen. Ředitelství rally nalezne azyl v prostorách budovy Fagus, kde se uskuteční i prezentace posádek a předání itineráře. Úderem osmé hodiny bude otevřeno servisní parkoviště v prostoru odstavného pruhu vozovky nad dostihovou dráhou až po odbočení na Trnavu. Zatímco soutěžní posádky absolvují seznamovací jízdy na dvou úsecích rychlostních zkoušek (povoleny jsou tři průjezdy), proběhnou přejímky. Technická přejímka vozidel se uskuteční v autodílně Gatrak na Školní ulici za slušovickým kostelem ve směru k benzínové stanici a má vymezený časový úsek od 8 do 10:20 hodin. První posádka odstartuje do soutěže ve 12:12 hodin a absolvuje 37,90 km dlouhou trať, která obsahuje 4 rychlostní zkoušky na dvou úsecích s názvem Dostihovka (okruh) a Hvozdná v celkové délce 25,10 km. Cíl soutěže je plánován na 14:32 hodin.

Závěr měsíce listopadu provází velmi teplé počasí, nicméně pořadatelé jsou připraveni v době konání soutěže i na variantu zimní soutěže. „Rozmary přírody jsou nevyzpytatelné, stačí vzpomenout jaké starosti měli například pořadatelé bohemky. Pro případ sněhové pokrývky máme v záloze připravené posypové vozy, frézu a traktory,“ uvedl Minařík. Dlouhodobější předpověd počasí naštěstí slibuje i během prosincových dnů teploty vysoko nad bodem mrazu, a tak se očekává spíše suchý nebo mokrý povrch rychlostních zkoušek.

Ačkoliv uzávěrka přihlášek je stanovena až na čtvrtý prosincový den, najdeme na průběžném seznamu přihlášených posádek již řadu zajímavých jmen. Ve Slušovicích se objeví například letošní rallysprintový mistr Jaroslav Orsák (Mitsubishi Lancer EVO IX), Antonín Tlusťák (Škoda Fabia S2000), Vladimír Barvík (Mitsubishi Lancer EVO IX), Lubomír Minařík (Škoda Octavia WRC), Jaromír Tomaštík (Subaru Impreza WRC), ve třídě A6 jsou přihlášeni Václav Dunovský (Suzuki Ignis S1600), Antonín Novák (Suzuki Swift S1600) a další. Přihlášku a zvláštní ustanovení na PdTECH Mikuláš Rally Slušovice najdete na internetové adrese www.autosport.cz.

 

Vytisknout

Diskuze: Slušovická Mikuláš Rally se odehraje v rychlém kvapíku!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Petter Solberg příští rok ve Focusu WRC?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud