Rallysprint Kopná se pojede v novém provedení

Roman Ordelt, 13. dubna 2010, 21:22 Google+

Nezvykle brzký termín, nové centrum soutěže a nové rychlostní zkoušky. XVIII. IMPROMAT RALLYSPRINT KOPNÁ 2010 se uskuteční v letošním roce s řadou změn a novinek. Třetí podnik devítidílného seriálu ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally se pojede v sobotu 15. května 2010 s centrem ve Vizovicích. Letošní již osmnáctý ročník nejpopulárnějšího domácího rallysprintu se dále započítává do K4 Poháru České republiky, Poháru mládeže a Dámského poháru v rally. Generálním partnerem rallysprintu je opět zlínská společnost IMPROMAT, která před deseti lety navázala spolupráci s organizátory z Podkopné Lhoty a neodmyslitelně patří do názvu rallysprintu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Odložilík, Roman

Odložilík, Roman | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Fanoušci soutěžního sportu zaregistrovali v letošním roce oblíbenou Kopnou v květnovém měsíci. „Termín nám byl přidělený Federací automobilového sportu Autoklubu České republiky. Náš původní termín koncem května se kryje s pořádáním voleb. V termínovém kalendáři jsme se dostali do poloviny května. Další problém vznikl s centrem soutěže a s umístěním servisní zóny. Dostihová dráha byla zablokována, nicméně vstřícností firmy Gelur a Městského úřadu ve Vizovicích jsme našli nové prostory,“ vysvětlil Josef Minařík, zástupce ředitele rallysprintu. Ředitelství soutěže, servisní zóna, administrativní i technická přejímka (Scania servis) a kontrola přeskupení budou umístěny v areálu firmy Gelur u Vizovic. Start a cíl soutěže najde azyl před Městským úřadem na náměstí ve Vizovicích.

Pořadatelé z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota dokončili v minulých dnech stavbu tratě a dodělali rovněž časový harmonogram. „Rychlostní zkoušky leží v horách a teprve před pár týdny byly úseky průjezdné, neboť na tratích ležel sníh. Časový harmonogram jsme připravili začátkem dubna a nyní čekáme na schválení zvláštních ustanoveních. Trať letošní Kopné měří 208 km a obsahuje 8 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích v celkové délce 75 km,“ objasnil Minařík. V itineráři rallysprintu najdeme premiérově klasický úsek Barák a nový rychlostní test s názvem Kameňák z obce Držková do Rusavy. Kopná se každoročně vyznačuje náročnými členitými rychlostními zkouškami se značným převýšením. „Vzhledem k tomu, že centrum rallysprintu je situováno do Vizovic, museli jsme pozměnit skladbu rychlostních zkoušek. Nejedeme jako v předešlých letech tzv. na pětníku, ale soutěž jsme natáhli na větší plochu. Začínáme klasickým úsekem Barák, což je známá erzeta z Vizovic do Loučky. Sice měří pouze pět kilometrů, ale hodí se nám do celkové koncepce tratě,“ řekl Minařík. Doslova perlou v itineráři letošní Kopné se stane náročný úsek pod názvem Kameňák. Obtížná rychlostní zkouška v délce třináct kilometrů, při které zaplesá srdce každé soutěžní posádky. „Název erzety jsme vybrali podle vrchu nad obcí Vlčková. Začátek erzety je klasický Podhoran, další kilometry v okolí obce Vlčková poznáme z barumky, ale více než polovina erzety se pojede poprvé. U hájenky odbočujeme vlevo, cíl se nachází na spojovací cestě mezi Držkovou a Rusavou. Svou obtížností dokonale prověří jednotlivé soutěžní posádky,“ uvedl Minařík. V itineráři rallysprintu najdeme vedle Baráku a Kameňáku ještě úseky Raková a Kopná. Mimochodem úsek Raková v letošní podobě se nejel nikdy v minulosti.

Start IMPROMAT Rallysprint Kopná proběhne v sobotu 15. května v 9 hodin před vizovickou radnicí, v cíli se první posádka objeví na stejném místě v 15.57 hodin. Seznamovací jízdy jsou na programu v pátek 14. května od 8 do 17 hodin, prezentace posádek a výdej itinerářů začne již ve čtvrtečním podvečeru na Obecním úřadě v Podkopné Lhotě. Pořadatelé Kopné ani letos nebudou vybírat od diváků vstupné a jako každoročně připraví atraktivní divácká místa včetně komentovaných zón. „Diváci se mohou těšit na velmi kvalitní startovní pole v čele s vozy specifikace WRC nebo progresivní kategorie Super 2000. Počítáme, že se nám přihlásí přes 110 soutěžících,“ pověděl závěrem Josef Minařík, zástupce ředitele. Uzávěrka přihlášek pro soutěžící je stanovena na čtvrtek 6. května. Každopádně letošní Kopná slibuje nebývalý motoristický zážitek!


Ve Vizovicích 12. dubna 2010                                       Roman ORDELT
                                                                                          tiskový mluvčí
                                                                               IMPROMAT Rallysprint Kopná

Vytisknout

Diskuze: Rallysprint Kopná se pojede v novém provedení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Citroen a Loeb míří k třetímu triumfu v řadě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud