Jakeš na Barumku připraven!

Barbora Vebrová, 14. srpna 2010, 09:19 Google+

Již jen několik málo týdnů zbývá do posledního srpnového víkendu, kdy odstartuje populární zlínská soutěž Barum Czech Rally Zlín.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally valašská

rally valašská | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na startu by neměla chybět ani valašská posádka Miroslav Jakeš se spolujezdcem a strýcem v jedné osobě, Tomášem Jakešem. Po tratích na Zlínsku by měli prohánět modrooranžovošedé Mitsubishi Lancer deváté evoluce. Valašská dvojice startovala v předchozích letech na Barum rally dvakrát a ani jednou se Mirkovi nepodařilo dovézt auto až na cílovou rampu díky technickým problémům. Paradoxem potom je, že vždy se posádka zastavila na jednom o tom samém místě, v obci Pohořelice.V roce 2008, hned na první rychlostní zkoušce druhé etapy, vyřadila talentovanou posádku ze závodu prasklá poloosa. O rok později dvojici z Hutiska - Solance zastavil poškozený diferenciál a Mirek s Tomášem museli odstoupit z velmi pěkného 18. místa absolutně, v rámci domácí klasifikace 13. místa a průběžného 3. místa mezi juniory. Tentokrát všichni příznivci mladého jezdce doufají, že se na cílové rampě objeví i s nějakým slušným výsledkem.

Na letošní jubilejní  40. ročník Barum Czech Rally Zlín se Mirek s Tomášem a celý tým pilně připravují. Ani jejich Mitsubishi, s kterým budou ve Zlíně opět startovat, nezůstalo pozadu. „Nechceme nic nechat náhodě. Auto prošlo kompletní repasí a většina dílů byla vyměněna. Teď jsou před námi ještě nějaké drobné testy a na Barum rally jsme kompletně připraveni. Doufám, že nás nic nepřekvapí. Celý tým už se nemůže dočkat, protože je to domácí soutěž. Sjede se veliká konkurence a bude to velmi zajímavý a napínavý závod. My se budeme snažit, jak jen to půjde, bojovat o co nejlepší umístění,“ poodhalil přípravy a plány na vrchol sezony šéf Tomicar týmu Karel Jakeš.

Nejvíce z celého týmu se na nadcházející soutěž těší samotná posádka. "Na Barum rally se nesmírně těšíme. Je to vrchol sezony a domácí soutěž, na které se vždy dobře jede. Doufáme, že po dvou celkem nepovedených ročnících Barumky dovezeme auto až do cíle," uvedl dvacetiletý Miroslav Jakeš. I podpora fanoušků pomáhá k dobrým časům na měřených úsecích a pak následně k dobrému absolutnímu výsledku. "Tímto bychom chtěli pozvat všechny naše fanoušky, kamarády a známé, aby se přišli podívat k tratím rychlostních zkoušek v okolí Zlína a případně nás i podpořili," shodl se šéf týmu s posádkou.

Vytisknout

Diskuze: Jakeš na Barumku připraven!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Melichárek, Jaroslav

Admiral rally a česká premiéra Lanceru WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud