Janota s Vyoralem na prahu Rally Sanremo

Petr Eliáš, 30. března 2012, 22:26 Google+

27. Rally Sanremo Storico, druhý závod FIA mistrovství Evropy v rally historických vozidel, odstartuje již tento pátek. Na startu bude český Opel Kadett posádky Janota – Vyoral.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janota, Miroslav

Janota, Miroslav | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Miroslav Janota a Lukáš Vyoral z Hájek Historic Czech National Rally Teamu se poslední dva dny seznamovali s rychlostními zkouškami legendární Rally Sanremo, která má centrum ve stejnojmenném přímořském letovisku a rychlostní zkoušky rozeseté v nedalekých, členitých kopcích. Tratě Rally Sanremo zažily v minulosti jezdce těch nejslavnějších jmen, kdy se zde pořádaly soutěže Mistrovství světa rally. V té době se po klikatých horských silničkách proháněly například legendární Lancie Stratos, Audi Quattro, Lancie 037 či Porsche 911. Záplava těchto nablýskaných vozů s bohatou rally historií stojí na nábřeží italského Sanrema i dnes a čeká, až padne hodina startu této slavné rally. Spolu s nimi se na start Rally Sanremo připravuje i žlutý Opel Kadett C/GT – E z Hájek Historic Czech National Rally Teamu, jehož posádka by ráda bojovala o body do FIA mistrovství Evropy v rally historických vozidel v kategorii 2. Úkol to ale nebude vůbec snadný.

Seznam přihlášených čítá skoro stovku soutěžních posádek. Opel Kadett C/GT – E, 16 V posádky Janota – Vyoral bude mít na svých dveřích startovní číslo 19. Slavnostní start Rally Sanremo Storico proběhne na tradičním místě, na mořské promenádě, v pátek 30.3.2012 v 15:30 hodin, a do první rychlostní zkoušky soutěže názvem „Coldirodi“ vyrazí první soutěžní automobil v 16:00. Na posádky, včetně té z České republiky, čeká v první etapě sedm rychlostních zkoušek, z nichž většina se již pojede za tmy. Ve druhé – sobotní etapě Rally Sanremo Storico se bude závodit na 4 rychlostních zkouškách, které mají stejně technický charakter, jako ty v první etapě a představují to nejnáročnější, s čím se lze při rally na asfaltovém povrchu setkat.

 

Jezdec Hájek Historic Czech National Rally Teamu, Miroslav Janota: „Máme s Rally Sanremo již zkušenosti z předchozích dvou ročníků, kdy jsme tady startovali. Víme tedy, že nás čeká jedna z nejnáročnějších rally v mistrovství Evropy historiků na těch nejtěžších rychlostních zkouškách, které jsem dosud poznal. Jede se stále ze zatáčky do zatáčky a člověk si neodpočine ani na přejezdu mezi rychlostními zkouškami, který je stejně členitý, jako RZ samotné. Přesný rozpis je absolutní nutností, protože buď dojde k fatální chybě, a nebo auto ztrácí drahocenné vteřiny v každé zatáčce a nabírá tak obrovskou ztrátu. První etapu pojedeme navíc skoro celou za tmy a tam se nutnost přesného rozpisu ještě násobí. V seznamovacích jízdách ale panovala pohoda a klid a měl jsem dobrý pocit z rozpisu, který jsme si s Lukášem připravili. Děkujeme všem fanouškům, kteří nám fandí jak doma, tak tady v Itálii. Potěšily nás například nápisy sprejem na zdi, kde jsou napsaná jména Janota nebo Dresler. Uděláme všechno proto, aby tam letos bylo napsáno i Vyoral.“

Sportovní manažer týmu, Jan Možný: „ Letošní ročník je naší třetí zkušeností s tratěmi Sanrema. Sezóna je na samém počátku a i díky systému bodování, kdy se z celkového počtu závodů počítá nejlepších sedm, není Mirek svazován žádnými taktickými pokyny, takže bych rád, kdyby se jim podařilo s Lukášem zajet časy, které by ukázaly, že to s obhajobou titulu myslíme vážně. I se všemi riziky, které jsou s tím spojeny.“

Vytisknout

Diskuze: Janota s Vyoralem na prahu Rally Sanremo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

rally valašská

Vydařená sklizeň kilometrů

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud