Populární Kopná přesunula centrum do Vizovic

Roman Ordelt, 9. května 2010, 19:11 Google+

V minulých sedmnácti letech jsme si zvykli, že centrum Rallysprintu Kopná najdeme ve Slušovicích. Nejpopulárnější český rallysprint změnil v letošním roce vedle nezvyklého termínu centrum soutěže, které se z dostihové dráhy ve Slušovicích přesunulo do nedalekých Vizovic. V prostorách firmy GELUR ve Vizovicích - Razově bude umístěno ředitelství soutěže, servisní parkoviště a uskuteční se zde administrativní i technická přejímka. Start a cíl soutěže proběhne v sobotu 15. května na Masarykově náměstí před radnicí ve Vizovicích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally kopná

rally kopná | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelům z Rallysprint Klubu v AČR Podkopná Lhota se původní termín v závěru měsice května (28. – 29. května) kryl s pořádáním voleb. Proto se populární Kopná dostala do poněkud nezvyklého termínu. „V termínovém kalendáři jsme se dostali do poloviny května. Další problém vznikl s centrem soutěže a s umístěním servisní zóny. Slušovická dostihová dráha byla zablokována, nicméně vstřícností firmy Gelur jsme našli nové prostory. Do spolupráce se zapojilo i město Vizovice, čehož výsledkem je umístění startovní a cílové rampy v prostoru na vizovickém náměstí před městským úřadem,“ uvedl Josef Minařík, ředitel rallysprintu.

Prezentace posádek a výdej itinerářů proběhne na osvědčeném místě v prostorách Obecního úřadu Podkopná Lhota. Soutěžní posádky se zde mohou hlásit již ve čtvrtečním podvečeru od 17 hodin a poté během pátečního dopoledne. „Vyšli jsme vstříc posádkám a itinerář si mohou vyzvednout v klidu již během čtvrtečního podvečera,“ upřesnil Minařík.

Seznamovací jízdy proběhnou v pátek 14. května od 8 do 17 hodin na jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek s názvem Loučka, Raková, Kameňák a Kopná. Administrativní přejímka proběhne v prostorách firmy GELUR v pátek od 14:30 do 18:30 hodin. Technická přejímka se uskuteční v prostorách Scania servisu v bezprostřední blízkosti firmy GELUR od 15 do 19 hodin. Pořadatelé umístili servisní parkoviště do rozlehlých prostor autoparkoviště firmy GELUR Vizovice, servisní zóna bude otevřena v pátek úderem šestnácté hodiny odpolední. Třetí díl letošního devítidílného sprintového šampionátu odstartuje v sobotu 15. května v 9 hodin z Masarykova náměstí před Městským úřadem ve Vizovicích, první posádka se na stejném místě objeví krátce před šestnáctou hodinou. Vyhlášení výsledků a rozdílení cen IMPROMAT Rallysprint Kopná Vizovice proběhne ve večerních hodinách v restauraci Na Rozcestí v Trnavě. 

Jak se dostat k firmě GELUR Vizovice, kde najdete ředitelství soutěže, technickou přejímku a servisní parkoviště? Z hlavní silnice 1. třídy č. I/ 49 (silniční tah ze Zlína) odbočíte při vjezdu do Vizovic doleva na okresní silnici do části Razov, jedete kolem firmy Rudolf Jelínek a zhruba po 300 metrech jste v cíli určení, v bezprostřední blízkosti servisu Scania a výrobce kuchyní Sykora.

Letošní již osmnáctý ročník nejpopulárnějšího domácího rallysprintu se vedle ECOSUN Mistrovství České republiky ve sprintrally započítává dále do K4 Poháru České republiky, Poháru mládeže a Dámského poháru v rally. Bližší informace najdete na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz a v dalších tiskových informacích.


Důležitá místa XVIII. IMPROMAT Rallysprint Kopná Vizovice 2010:
Prezentace posádek a předání itineráře: Obecní úřad Podkopná Lhota
Ředitelství rally: GELUR Vizovice
Administrativní přejímka: GELUR Vizovice
Technická přejímka: SCANIA servis, GELUR Vizovice
Servisní parkoviště: Autoparkoviště GELUR Vizovice
Start a cíl sprintrally: Masarykovo náměstí, před Městským úřadem Vizovice
Vyhlášení výsledků, rozdílení cen: restaurace Na Rozcestí Trnava

 

Vytisknout

Diskuze: Populární Kopná přesunula centrum do Vizovic

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Tomaštík, Jaromír

JT rally team na Kopnou včetně Subaru WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud