Mareš s Buchou posbírali na valašsku slibné body

RallyZone.cz, 4. dubna 2021, 18:00 Google+

Mladoboleslavský Laureta Auto Škoda Team vstoupil do Mistrovství České republiky roku 2021 velmi slibně. Z 39. Kowax Valašské Rally Valmez, si totiž posádka Filipa Mareše a Radka Buchy, odváží silný bodový základ za 2. místo v rámci hodnocení národního šampionátu. V součtu s vyhranou sobotní etapou tak jde jednoznačně o naplnění předsoutěžních plánu celého týmu. V absolutním pořadí závodu dokončila dvojice na 3. místě se ztrátou 50 vteřin na vítězného Nikolaye Gryazina.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Po otevření sezóny na italské Rally Il Ciocco, tady na valašce už přeci jen míříme na celkové umístění. Loni nám i díky smůle v závěru roku celkové pódium uniklo a letos jsme si návrat na něj stanovili jako jednoznačný cíl," nechal se už před startem slyšet devětadvacetiletý Mareš a doplnil. „V týmu jsme si určili průběžné cíle a kromě celkového výsledku na konci roku, bychom se soutěž od soutěže rádi viditelně přibližovali i soubojům o celkové prvenství. Cílem pro Valašku je ale co nejvyšší bodový zisk."

Modročervená Škoda Fabia Rally2 evo vstoupila do závodu velmi rychle a od úvodních zkoušek se pohybovala v popředí výsledkových listin. Čtyři dlouhé rychlostní zkoušky úvodní etapy, zastihly boleslavskou dvojici ve velmi dobré formě a i přes pomalý defekt v závěrečné RZ Lešná, se Filip s Radkem na konci úvodního dne usadili na prvním místě v rámci MČR a druhé pozici absolutního pořadí. „V poslední RZ při nás stálo i velké štěstí. Několik stovek metrů po startu jsem udělal chybu a trefil stejnou skálu jako Honza Kopecký. Odštípl jsem ráfek a kolo ve velkých rychlostech nepříjemně vibrovalo. Až do cíle RZ jsem se obával defektu, naštěstí jsme se ale výměně kola na trati vyhnuli. Za minimální následky vděčíme určitě i odolnosti nových michelinek, za cílem mělo kolo jen 1 bar," hodnotil výsledek první etapy Mareš, který před druhým dnem měl na třetího Kopeckého k dobru 7,4 vteřiny.

V odpoledních sobotních hodinách se na valašsku zatáhlo, ochladilo se a tratě druhé etapy spláchl lehký déšť. Hned první nedělní sekce napověděla, že ani kluzké tratě nezabrání vteřinovému souboji o vítězství v rámci hodnocení českého mistrovství a po třech odjetých RZ bránil Mareš tenký náskok bezmála dvou vteřin na Kopeckého. Ten v poslední sekci ještě zabral a boleslavského jezdce nakonec předčil o necelé 4 vteřiny. „Soutěž hodnotím určitě pozitivně. Ale nebudu tvrdit, že bych nějak jásal, protože nám druhé místo uteklo o kousek. Určitě jsme měli na to ty čtyři vteřiny najít. Na druhou stranu, takhle blízko Honzovi Kopeckému jsme nikdy nebyli, takže jsme spokojení, že je vidět posun kupředu. Chceme a budeme na tom dál pracovat a věříme, že další závody můžou být ještě zajímavé. Bodový základ máme dobrý a musíme prostě makat dál. Rezervy jsou všude, v jízdě, v rozpisu, je to o detailech. Už se každopádně nemůžeme dočkat startu Rally Šumava," vyhlíží druhý závod kalendáře českého mistrovství Filip Mareš.

Jihočeská soutěž ale není nejbližším plánem Mareše s Buchou. Za podpory partnerů týmu, v čele s libereckou společnosti Entry Engineering, absolvuje posádka Laureta Auto Škoda Teamu i druhý díl italského šampionátu CIR, věhlasnou Rally San Remo. „Za tuhle skvělou příležitost patří velké poděkování všem partnerům našeho týmu. Start na Rally San Remo je splněným snem a současně velkou šancí posunout se opět o kus dopředu, před dalším pokračováním MČR," dodává k nejbližším plánům spolujezdec Radek Bucha.

PR

Vytisknout

Diskuze: Mareš s Buchou posbírali na valašsku slibné body

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Racing21

Racing21: Sezona 2021 ve znamení sportovní pestrosti

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud