Kopná se hlásí o slovo v termínu Krumlova

Roman Ordelt, 13. května 2021, 15:29 Google+

Rallysprint Kopná nechybí po roční vynucené odmlce zaviněné pandemií koronaviru v termínovém kalendáři roku 2021. Pořadatelé z Rallysprint klubu v AČR Podkopná Lhota se rozhodli posunout konání soutěže z původního data v polovině dubna na květnový termín uvolněný Rallye Český Krumlov. Populární Kopná se uskuteční ve dnech 21. – 22. května s tradičním centrem ve Slušovicích pod názvem 26. AUTO UH RALLYSPRINT KOPNÁ 2021.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Milan Procházka, RallyZone.cz.cz

Sdílejte článek

Populární rallysprint v České republice proběhne za dodržení hygienicko-protiepidemických opatření. Všichni přímí účastníci rally (soutěžní posádky, mechanici, doprovod týmů, činovníci, pořadatelé, zástupci medií a další) jsou povinni dodržovat soubor hygienických opatření podle aktuálních předpisů Ministerstva zdravotnictví České republiky a Krajské hygienické stanice ve Zlíně. „Řadu zkušeností jsme načerpali z březnové Valašské rally, která dala všem organizátorům rally vzor, jak se vypořádat v letošní sezoně s nelehkou situací kolem nás. Od ministerstva zdravotnictví jsme obdrželi výjimku a po kladném vyjádření krajské hygieny dostala Kopná zelenou k uskutečnění šestadvacátého ročníku. Všichni účastníci rally se musí prokázat negativním výsledkem antigenního testu na nemoc COVID-19,“ pověděl Lubomír Minařík, ředitel Auto UH Rallysprint Kopná.

Slušovickým pořadatelům odřekla na poslední chvíli spolupráci firma v pozici generálního partnera rallysprintu. „Považujeme to za hodně nekorektní jednání necelé dva týdny před startem závodu. V nelehké situaci nám pomohl soutěžní jezdec Antonín Tlusťák, který zprostředkoval uherskohradišťskou společnost AUTO UH. Té patří velké poděkování za nezištnou pomoc, jednání byla velmi vstřícná a těšíme se na spolupráci při letošním ročníku,“ uvedl Josef Minařík, předseda organizačního výboru a zástupce ředitele rallysprintu ve Slušovicích.

Slušovický rallysprint otevře letošní sezonu jednodenních soutěží seriálu Autoklub Rallysprint Série a Poháru 2+. Kopná se pojede jako druhý podnik Autoklubu Mistrovství České republiky v historické rally, dále se započítává do  Poháru mládeže, značkového Čermák a Hrachovec Adam Cup 2021 a Poháru Pirelli 2021. Seznamovací jízdy jsou na programu v pátek 21. května od 8:30 do 15 hodin, ve stejný den dopoledne již v 10 hodin se otevírá servisní zóna umístěná tradičně v osvědčených prostorách u dostihové dráhy ve Slušovicích. Technická přejímka proběhne během pátečního odpoledne v prostorách Autoservisu Genevo v prostorách servisní zóny, kde se uskuteční i administrativní přejímka. „Podobně jako v předchozích letech pojedeme v pozdním pátečním odpoledni v čase od 17 do 19 hodin dvoukilometrový shakedown z Neubuze do Slušovic v blízkosti letiště Bílá Hlína. Pořádáme úvodní rallysprint sezony a posádky mají značný zájem vyzkoušet si soutěžní techniku ještě před startem sezony na uzavřeném úseku,“ řekl Josef Minařík. Propustnost testovacího úseku je maximálně 40 vozů a účast na shakedownu je zpoplatněna. 

Šestadvacátý ročník Kopné startuje v sobotu 22. května v 9 hodin z výjezdu ze servisní zóny, na soutěžní posádky čeká 155,96 km dlouhá trať, která obsahuje 7 rychlostních zkoušek  na třech úsecích s názvy Kameňák, Hvozdná a Kopná v celkové délce 69,76 km. V cíli soutěže se objeví první vůz v 14:56 hodin. Startovní pole absolvuje v rámci erzet hned třikrát náročný lesní úsek Kameňák v délce 10,92 km, zbylé úseky se pojedou dvakrát. Ředitelství rallysprintu bude podobně jako v předchozích letech umístěno v prostorách nové administrativní budovy Fagus v Nových Dvorech. Tiskové středisko naleznou média opět v restauraci Sud u slušovické dostihové dráhy.

Uzávěrka přihlášek pro soutěžící je stanovena v pátek 14. května ve 22 hodin. Přihlašování posádek je spuštěno přes informační systém Autoklubu České republiky a průběžný seznam přihlášených lze sledovat na webových stránkách on-line. Dva dny před uzávěrkou se přihlásilo již 90 posádek. Na seznamu přihlášených najdeme zajímavá jména jako například polský a slovenský šampion Grzegorz Grzyb (Škoda Fabia Rally2 Evo), soutěžácká kometa domácí scény Dominik Stříteský, jezdci stáje Samohýl ŠKODA Team Miroslav Jakeš a Adam Březík (všichni Škoda Fabia R5) nebo další mladík Erik Cais (Ford Fiesta R5 MkII). Na seznamu přihlášených nechybějí ani německý kníže Albert von Thurn und Taxis, Jaroslav Melichárek ze Slovenska (oba Škoda Fabia Rally2 Evo), Martin Vlček, Petr Trnovec (oba Hyundai i20 R5), Karel Trněný (Ford Fiesta R5) a další. „Máme signály, že pojedou i místní ostřílení jezdci.  Na startu se objeví Tonda Tlusťák a vhodný vůz k pronájmu shání i čtyřnásobný vítěz Kopné Tomáš Kostka. Očekáváme na startu přes sto soutěžních posádek,“ uvedl závěrem Josef Minařík. 

Další zpravodajský servis v rámci 26. Auto UH Rallysprint Kopná 2021 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz a na sociálních sítích facebook i instagram.

 

Vytisknout

Diskuze: Kopná se hlásí o slovo v termínu Krumlova

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii Jakuba Machálka

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud