Rallysprint Fulnek – Odry s několika diváckými taháky

Tomáš Plachý, 5. srpna 2021, 20:02 Google+

Rallysprint Fulnek – Odry, jako třetí závod Rallysprint série a Poháru 2+, se neúprosně přiblížil. Soutěž oficiálně zahájí slavnostní start v pátek 6. srpna v 17:30 na náměstí ve Fulneku, na silnicích Fulnecka a Oderska bude pokračovat v sobotu 7. srpna.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelský tým vytipoval pro fanoušky několik diváckých míst na každé ze tří rychlostních zkoušek – Fulnek, Tošovice a Odry. Pojďme si některé z nich blíže představit.

Úvodní rychlostní zkouška sekce – RZ Fulnek nabídne první tip hned na náměstí ve Fulneku, kde diváci budou moci sledovat nejen start rychlostní zkoušky, ale i průjezd nedalekým vymezením. Další možností je odbočení za obcí Kletné ve směru na Pohoř a Odry. Po ostré pravé zatáčce absolvují soutěžní vozy technický průjezd blízkým parkovištěm. Poslední divácká příležitost bude v blízkosti cíle rychlostní zkoušky, kde se nachází široká levá vracečka po rychlém sjezdu.

RZ Tošovice je soutěžemi zatím zcela nepolíbená oblast. Rychlostka startuje v obci Tošovice, diváky zveme do levého odbočení od Fulneku – Jerlochovic. Další alternativou je průjezd obcí Vlkovice.

Největší sportovní kvalitu má nesporně RZ Odry. Na druhou stranu je nejhůře dostupná, do atraktivních pasáží pouze pěšky. Pokud se rozhodnete k návštěvě „Oderského Monte“, žádáme vás, abyste se na tato místa vydali v dostatečném předstihu před startem prvního vozu. Nejlépe dostupných místem pak bude pravé odbočení v Odrách a průjezd zastávky ve Veselí. Pěkným místem je i série dvou vraceček pod Veselím, s přístupem pěšky od cíle.

„RZ Fulnek byla využita už v minulých ročnících Valašky, její úvodní část pak i při loňském Kowax rallysprintu. Určitě se jedná o rychlejší test, obsahuje však i řadu krásných a jezdecky zajímavých míst. To samé lze napsat i na adresu Tošovic. Trať zkoušky vede po užší silnici, s větší porcí rychlých zatáček, které protnou retardéry. Tyto dva úseky asi nepatří k tomu nejlepšímu, co lze v regionu najít, ale při zajištění prvního ročníku samostatné soutěže jsme raději vybrali tuto variantu. Na tratích budeme postupně dále pracovat, před lety jsme ve stejném duchu postupovali i na Valašce. Každopádně věřím, že si jezdci i diváci užijí více než dvanáctikilometrový úsek Odry. Tento test je naopak česká soutěžácká špička a určitě prověří jezdecké umění, správnost rozpisu i souhru posádek,“ komentuje letošní podobu Rallysprintu Fulnek – Odry šéf organizačního týmu Jaromír Tomaštík.

Odkaz na diváckého průvodce

Další informace k soutěži najdete na oficiální stránce www.rally-sprint.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Rally Fulnek – Odry.

Rallysprint Fulnek – Odry 2021, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: Rallysprint Fulnek – Odry s několika diváckými taháky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Plzeň (CZE)

Cupové ADAMy se proženou Fulneckem a Oderskem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud