Racing21: Bronzová jízda od startu do cíle

RallyZone.cz, 4. května 2022, 09:23 Google+

Posádka týmu Racing21 Vojtěch Štajf a František Rajnoha zakončila svůj premiérový start v Poháru 2+ pódiovým umístěním. V 27. ročníku soutěže Rentor Rallysprint Kopná obsadila v cíli třetí místo v absolutním pořadí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Téměř ideální počasí s příjemnými jarními teplotami přivítalo ve Slušovicích necelou stovku soutěžních posádek, startujících se soudobými i historickými vozy. O úžasnou sportovní atmosféru se na trati se sedmi rychlostními zkouškami o celkové délce 70 kilometrů postaralo velké množství fanoušků české rallye. Jejich podpora směřovala přirozeně více k moravským matadorům, pro které to byla soutěž v domácím prostředí, což je mírně favorizovalo ve výsledkových očekáváních.

Pražský jezdec Vojtěch Štajf navigovaný Františkem Rajnohou zařadil jednodenní soutěže Poháru 2+ v rámci Pirelli Rallysprint série do svého letošního náročného sportovního programu a snahu o nejvyšší cíle podpořil i výběrem kvalitní techniky v podobě soutěžního vozu Volkswagen Polo GTI R5. Shodou okolností se jednalo o stejný vůz s výrobním číslem #021, se kterým startoval již v roce 2019. V současnosti je tento závodní speciál kvalitně připravován v dílnách maďarského týmu Turán Motorsport.

Průběh soutěže byl pro Vojtěcha Štajfa z pohledu jeho dosažených časů na jednotlivých rychlostních zkouškách poměrně vyrovnaný. Během úvodních třech měřených úseků si za dvojicí, soupeřící o vedení v soutěži, vytvořil dostatečný časový odstup od zbylých jezdců startovního pole. V průběžné klasifikaci si tak držel celkově třetí místo. Umístěním mezi pěticí nejrychlejších v každé rychlostní zkoušce se poté dařilo posádce Štajf – Rajnoha kontrolovat situaci a udržet bronzovou příčku absolutního pořadí až do cílové rampy, umístěné v areálu dostihového závodiště ve Slušovicích.

„Já jsem s naším výsledkem velmi spokojený. V Polu GTI R5 jsem sice neseděl téměř rok, ale nastavili jsme ho tak, jak jsem byl zvyklý, a to mi na trati hodně vyhovovalo. K cennému třetímu místu v celkové klasifikaci přidáváme s Františkem také vítězství v poháru Pirelli, což považuji za dobrý rozjezd do letošní sezóny. Byla to také ideální příprava na letošní start v šampionátu historiků,“ řekl v cíli jednodenní soutěže Vojtěch Štajf.

Další účastí týmu Racing21 bude 30. Historic Vltava Rallye, druhý podnik seriálu FIA European Historic Championship 2022, která koná v Klatovech a okolí ve dnech 5. - 6. května. Vojtěch Štajf a František Rajnoha zde premiérově představí svůj historický vůz Toyota Celica GT-Four ST165, a to v kategorii 4.

Tým Racing21 však v Klatovech nasadí do klasifikace MČR historických vozů také vloni zlatem ověnčený Opel Kadett C GT/E, ve kterém se představí nová posádka Jan Bejvl – Petr Behro.


Více informací o týmu na:

www.facebook.com/racing21rallyteam 
Racing21_rallyteam
www.racing21.cz 

Komunikace:
Tomáš Vaněk
PR manažer, RACING 21
E-mail: tomas.vanek@vizus.com 
Mobil: +420 734 313 315

Vytisknout

Diskuze: Racing21: Bronzová jízda od startu do cíle

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Kopná v galerii Jakuba Machálka

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud