Kopná odkrývá karty zveřejněním zvláštních ustanovení

Roman Ordelt, 21. března 2023, 09:52 Google+

Šestidílný seriál Autoklub Rallysprint série 2023 otevře začátkem května v okolí Slušovic populární Síť21 Rallysprint Kopná.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Organizační tým zveřejnil v těchto dnech základní materiál soutěže v podobě zvláštních ustanovení na letošní osmadvacátý ročník, který se pojede ve dnech 5. – 6. května. Zároveň byla spuštěna možnost pro soutěžní posádky přihlašovat se v rámci licenčního systému Autoklubu ČR.

Oblíbený rallysprint v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty pod pořadatelskou taktovkou Rallyklubu východní Morava v AČR se dále započítává do hodnocení Poháru 2+, Poháru mládeže, Autoklub Rallysprint série historických automobilů, Poháru Pirelli a značkového klání Čermák a Hrachovec Adam Cup 2023. Na Kopné budou premiérově zápolit po okolních kopcích o mistrovské body přední posádky v rámci Mezinárodního mistrovství Slovenska v rally. Odtajněním zvláštních ustanovení byl zveřejněn i časový harmonogram soutěže, ze kterého lze vyčíst finální kilometráž rallysprintu a návrat kultovní rychlostní zkoušky Zádveřice. Kopná měří celkem 166,40 km a obsahuje 6 rychlostních zkoušek na úsecích s názvy Kameňák, Kopná a Zádveřice v celkové délce 70,12 km. Pořadatelé zvolili skladbu tratě v podobě tří rychlostních zkoušek, které se pojedou dvakrát, přičemž servis proběhne vždy po dvou odjetých erzetách. Soutěžní posádky si mohou tradičně otestovat soutěžní vůz na uzavřené trati ještě před samotným startem, neboť na úseku Neubuz – Slušovice proběhne během pátečního odpoledne shakedown.

Z důležitých míst prvního rallysprintu nové sezony uveďme, že ředitelství soutěže bude poprvé umístěno v objektu restaurace a diskotéky SUD u dostihové dráhy ve Slušovicích. Kolem dostihovky bude v rozlehlých prostorách opět umístěno servisní parkoviště. V pátek se uskuteční seznamovací jízdy a v odpoledních hodinách proběhnou v autoservisu Genovo u dostihové dráhy technické přejímky soutěžních vozidel. Start a cíl je premiérově umístěn v prostoru u rybníčku Reneta, tiskové středisko v prostorách firmy FYTOS v Nových Dvorech, kde v areálu uvedené společnosti najdeme kontrolu přeskupení. Samotný rallysprint se odjede v sobotu 6. května, první vůz odstartuje v 8:30 hodin a na cílové rampě se objeví krátce po patnácté hodině.

Spoluorganizátorem Kopné se stal AOS klub Poprad, který zabezpečuje část soutěže v podobě zpracování přihlášek slovenských posádek a ve vzájemné komunikaci s nimi. Styčným bodem spolupráce je především administrativní přejímka na rally. Soutěžící od našich východních sousedů se přihlašují rovněž elektronicky prostřednictvím webové stránky www.sams-asn.sk. Připomínáme, že posádky se mohou hlásit v rámci českého i slovenského šampionátu do 23. dubna úderem půlnoci. Jako vůbec první se přihlásily dvě posádky stáje Rentor motorsport ve složení Marek Vlček, Tomáš Plachý na voze Škoda Fabia Rally2 Evo a Jakub Vlček, Martin Ziegler (Renault Clio Rally4).

Další zpravodajský servis v rámci Síť21 Rallysprint Kopná 2023 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz a na sociálních sítích facebook i instagram.

Vytisknout

Diskuze: Kopná odkrývá karty zveřejněním zvláštních ustanovení

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Černý, Jan - Černohorský, Petr jun.

Jan Černý s Hyundai i20N Rally2 na Valašské rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud