„Rally mezi vinohrady“ pojede už po osmnácté

Tomáš Plachý, 27. dubna 2023, 21:53 Google+

Polovina června bude tradičně ve znamení AGROTEC PETRONAS rally Hustopeče. Soutěž se uskuteční ve dnech 16. – 17. června 2022. Posádky na Hustopečsku zabojují o body do Mistrovství FIA Zóny střední Evropa (CEZ) a českého šampionátu v rally i v rally historických automobilů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Účastníci se mohou těšit na tradiční charakteristiku závodu, porci specifických a sportovně hodnotných asfaltových tratí s příměsí šotolinových pasáží. Závod se pojede ve formátu pátek-sobota, v každé etapě posádky absolvují dvě sekce s třemi rychlostními zkouškami. Celkem čeká na účastníky 350 km, s necelými 148 km rychlostních zkoušek (12 RZ). Řada testů vychází z předchozích ročníků, s minimem zcela neznámých úseků. Nejdelším testem soutěže bude sobotní RZ Horní Bojanovice – Diváky (15,30 km).

„Zůstáváme u tradičního termínu v polovině června s tím, že zachováme kompaktní formát této soutěže. Myslím, že se povedla připravit trať na našich známých tratích, s jiným uspořádáním a propojením. Koncept zůstává stejný, pátek večer a sobota. Tím zachováme tradici harmonogramu, že závod ukončíme do 24 hodin od startu. Z toho by jistě měl radost i bývalý ředitel Ruda Kouřil. Už to byl 19. března rok, co není mezi námi. I proto jako vzpomínku na něj pojedeme Memoriál Rudolfa Kouřila.

Pro letošní ročník jsme se nedohodli na pokračování ve slovenském mistrovství. Věřím však, že do Hustopečí zavítá spoustu posádek, které si chtějí vyzkoušet náš koncept s nočními RZ a šotolinovými pasážemi. Jsme otevřeni pro všechny posádky a budeme rádi, když si přijedou užít naši ´rally mezi vinohrady´,“ odkrývá první informace šéf organizačního týmu rally Martin Rada.

Z programu AGROTEC PETRONAS rally nastiňme, že ve dnech 15. – 16. června se uskuteční seznamovací jízdy, po technické a administrativní přejímce si budou moci posádky naposledy vyzkoušet závodní vozy na testovací zkoušce. Shakedown se opět odehraje v okolí Starovic.

AGROTEC PETRONAS rally odstartuje v pátek 16. června v 17 hodin, s nočním závěrem dne (UP 23:13) a pokračovat bude sobotní etapou (1. června, start 8 hodin). Vítězná posádka bude na cílové rampě korunována kolem půl třetí odpoledne.

Servisní zázemí je opět umístěno do areálu společnosti MOSS logistics (Bratislavská ulice, Hustopeče), která je dlouholetým partnerem a podporovatelem hustopečské rally.

Kromě klasické soutěže však organizační tým pracuje i na přípravách druhého ročníku AGROTEC Ecorally Hustopeče, která se pojede poslední víkend v červenci.

„I tady počítáme s podobným formátem jako u naší klasické rally. Proti letošnímu prvnímu ročníku bude rozšířena o kategorii soudobých automobilů. Tím umožníme start širší veřejnosti. Věřím, že na základě zkušeností z prvního ročníku a rozšíření kategorií se podaří zorganizovat další pohodová rally. Už nyní se těšíme na všechny posádky, které si chtějí vyzkoušet jízdu pravidelnosti a jízdu na spotřebu se svým vozem,“ doplňuje Martin Rada.

Na oficiální stránce www.agrotecrally.cz a v aplikaci Sportity jsou zveřejněna Zvláštní ustanovení (heslo: Hustopece2023), řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

AGROTEC PETRONAS rally Hustopeče 2023, tiskový servis

Tomáš Plachý

Vytisknout

Diskuze: „Rally mezi vinohrady“ pojede už po osmnácté

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Samohýl ŠKODA Team obhájil loňské pozice

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud