Všichni favorité valašky převzali itinerář

Roman Ordelt, 23. března 2011, 18:14 Google+

Sekretariát jubilejního 30. ročníku BONVER Valašská rally zažil během středečního poledne první zatěžkávací zkoušku. Proběhla prezentace posádek, předání itineráře a zároveň začaly seznamovací jízdy na rychlostních zkouškách úvodní etapy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pech, Václav

Pech, Václav | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pořadatelům se hlásilo celkem 65 posádek z České republiky a Polska. Z čela startovního pole úvodního podniku sedmidílného seriálu Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2011 nechybí ani jedna posádka. Jubilejní valaška se dále započítává do Mistrovství České republiky juniorů, Citroën Racing Trophy CZ a Renault R3 Clio Cup 2011.

K největším favoritům dvoudenní rally v okolí Valašského Meziříčí patří úřadující český šampion a obhájce prvenství Pavel Valoušek jr. (Peugeot 207 S2000), tovární jezdec Škoda Motorsport Jan Kopecký (Škoda Fabia S2000), čtyřnásobný vítěz Valašské rally i český mistr Roman Kresta (Škoda Fabia S2000) a pětinásobný český šampion Václav Pech jr. (Mitsubishi Lancer EVO IX). Kartami na čelních příčkách chtějí zamíchat úřadující vicemistr Evropy Antonín Tlusťák (Škoda Fabia S2000), Michal Solowow z Polska (Ford Fiesta S2000) nebo Josef Peták (Peugoet 207 S2000). „Jako první se objevil kolem jedenácté hodiny zkušený jezdec Václav Arazim, hned po něm přišli v těsném sledu Lubomír Minařík a Jaroslaw Koltun z Polska. Prezentace posádek a následný výdej itinerářů měly hladký průběh. Děvčata zvládla v sekretariátu všechno na výbornou. Soutěžící k nám chodili až do druhé hodiny odpolední průběžně, takže se netvořily žádné řady,“ uvedla Eva Zavadilová, vedoucí sekretariátu BONVER Valašská rally. Z původně přihlášených 70 posádek se omluvily pořadatelům čtyři. Na Valašsku se neobjeví Milan Liška (Mitsubishi Lancer EVO X, startovní číslo 22), Martin Vaško ze Slovenska (Mitsubishi Lancer EVO IX, startovní číslo 51), Ondřej Koubek (Škoda Fabia, startovní číslo 67) a David Suchařípa (Škoda Fabia 1,4, startovní číslo 69). Itinerář soutěže si nepřevzal ani Ladislav Belinger (Citroën C2 R2 Max, startovní číslo 70).  

Novinkou pro pořadatele českého šampionátu je povinné uspořádání testovací rychlostní zkoušky neboli shakedownu pod podmínkou, že se přihlásí alespoň deset posádek. „Poplatek k účasti na shakedownu zaplatilo celkem 35 soutěžících. Z čela startovního pole nepojede na testovací rychlostní zkoušce pouze Václav Arazim. Z dalších jezdců vynechají shakedown Vladimír Barvík, Martin Bujáček, Marcel Tuček nebo Jaromír Tomaštík,“ upřesnila Eva Zavadilová. Testovací rychlostní zkouška proběhne v pátek 25. března v době od 12.30 do 15 hodin na úseku Hrádky – Krhová v těsné blízkosti města Valašské Meziříčí. Na shakedownu nebude prováděn výběr vstupného. Pořadatelé se dohodli i přes počáteční komplikace s občany bydlícími poblíž komunikace v místní části Krhová, konkrétně v lokalitách Hrádky a Jehličná na podmínkách, za nichž budou moci být provedeny testovací jízdy soutěžních vozidel.

Vytisknout

Diskuze: Všichni favorité valašky převzali itinerář

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Semerád, Martin - Ernst, Michal

Martin Semerád před Rally de Portugal

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud