Rallye Český Krumlov: česká špička se chystá do Krumlova

Luboš Šalát, 25. května 2011, 13:34 Google+

Prakticky celá domácí špička se přihlásila k třetímu dějství Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, které se uskuteční příští víkend na tratích 39. Rallye Český Krumlov 2011.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally český krumlov

rally český krumlov | foto: Josef Vyšata, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Soutěž vynechává jen dosavadní lídr šampionátu Jan Kopecký z továrního týmu Škoda Motorsport, který nemá kompletní šampionát v plánu a českokrumlovská soutěž koliduje s přípravou na ukrajinský díl IRC. Neúčast papírového favorita domácích podniků naopak dává šanci rozdat si to o vítězství žhavé a ostřílené trojici v podobě Romana Kresty, Pavla Valouška a Václava Pecha. Všichni piloti z této trojice již měli příležitost sžít se s novými vozy, bohužel kit R4 pro Pechovo Mitsubishi ještě není kompletní a tak se nedá říci, zda částečně upravený vůz bude vozům specifikace S2000 plně stačit. Přesto je Václav Pech dokonale rozjetý po vítězství ve Slovinsku, kde porazil i vozy S2000. O kvalitách Romana Kresty není pochyb, o čemž svědčí jeho dosavadní dominance v Krumlově a letošní výsledky soutěží IRC ukazují, že i Pavel Valoušek má opravdu konkurenceschopnou techniku.

V roli sekundantů zřejmě tak zůstanou Roman Odložilík, Antonín Tlusťák či Josef Peták s dalšími vozy S2000, kterým budou znepříjemňovat pobyt na Českokrumlovsku soutěžící s vozy skupiny N dnešní třídy 3 a značek Mitsubishi a Subaru. Jde zejména o velezkušeného Václava Arazima, nadějného Martina Bujáčka, se subaru soutěžícími Vojtěcha Štajfa a Dana Běhálka, ke kterým premiérově v České republice přibude Jan Šlehofer. Nesmíme zapomenout ani na Jaroslava Orsáka s Mitsubishi Lancer, který by však měl přijet již také s kitem R4 pro třídu 2.

Rallye Český Krumlov však není jen o absolutním pořadí, zajímavé souboje lze očekávat i mezi dvoukolkami nově vypsaných tříd 5 – 9, které tvoří většinu startovního pole ze 74 přihlášených. Pohár Citroënu již pokračuje druhým rokem a v tom letošním k C2 Max přibyl i silnější DS3 R3T, novinkou je značkový pohár Renaultu Clio R3. Pro oba poháry jde o druhé letošní dějství. Velký potencionál předvádí také nová Škoda Fabia R2, se kterou mj. odstartuje i talentovaný Jan Černý. Po letech s vozy WRC a N4 do dvoukolky opět usedne populární Emil Triner, který odstartuje se čtrnáctistovkou Škoda Fabia. Slušně obsazené je i pole ve třídách 8 a 9, reprezentující zejména vozy dřívějších tříd N3 do 2000 ccm a N2 do 1600 ccm, ve kterém odstartuje také jedině ryze dámská posádka Martina Daňhelová – Martina Zikmundová.

I „domácí“ reprezentanti místem či týmem budou mít na startu silné zastoupení, mezi které patří zejména Eva a Jiří Trojanovi, Pavel Kundrát se Zbyňkem Pilsem, Jiří Šmíd s Jiřím Marešem, Jiří Sojka s Jaroslavou Roučkovou, Vlastimil Hodaň s Františkem Poláčkem, Josef Koupal s Pavlem Kacerovským, Michal Kraml s Petrem Motzem či již zmiňované Martiny Daňhelová a Zikmundová, chybět nebude ani optimismem nabitý Francouz Dominique Laurent či nestor českokrumlovské soutěže František Markvart a startovní pole obohatí i několik cizinců.

Startovní číslo 22 zůstane na památku Jiřího Skoupila tentokrát neobsazené.

Sledujte oficiální stránky 39. Rallye Český Krumlov na www.rallyekrumlov.cz, s dalšími informacemi k průběhu i bezpečnému chování při rallye.

 

Vytisknout

Diskuze: Rallye Český Krumlov: česká špička se chystá do Krumlova

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Rallye Český Krumlov: legendy na startu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud