Kdo startuje na Rally Bohemia?

Petr Eliáš, 9. července 2013, 11:00 Google+

Ke startu na Rally Bohemia se přihlásilo 53 posádek soudobých vozů a přes 40 historických vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Startovní listina 40. Rally Bohemia nabízí kompletní domácí špičku a celkem 13 vozů nejvyšší třídy 2, kam patří vozy S2000 a R5. Se startovním číslem 1 přejede přes startovní rampu soutěže zařazené do Evropského poháru rally (koeficient 10) a Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally posádka Jan Kopecký – Pavel Dresler, která je posádkou továrního týmu Škoda Motorsport a průběžně vede klasifikaci ERC mistrovství Evropy. 40. Rally Bohemia bude také českou premiérou nového vozu Ford Fiesta kategorie R5, která v budoucnu nahradí vozy S2000. S tímto vozem odstartuje posádka Jan Sýkora – Martina Škardová.

Na start 40. Rally Bohemia se postaví dva jezdci s nejvyšší prioritou FIA, kterými jsou Jan Kopecký a Jan Černý a dále dalších sedm jezdců s prioritou ASN. Celkem sedm národností bude zastoupeno mezi 53 posádkami pole soudobých vozů a pět národností mezi posádkami z pole Rally Bohemia Legend.

Ze zahraničních posádek upozorněme například na Dánské duo Simon Hansen Vallentin a Thomas Henriksen. Tato velmi rychlá posádka startuje s vozem Peugeot 206 S1600 a chce na Rally Bohemia sbírat zkušenosti stejně jako naděje slovenského rallysportu Martin Koči. Ten má za sebou už několik startů v mistrovství světa a ani soutěže v České republice mu nejsou cizí. Se Škodou Fabia S2000 a spolujezdcem Lukášem Kostkou by mohl patřit k černým koním soutěže.

V roli favorita se samozřejmě představí posádka týmu Škoda Motorsport, ale usilovat o pozice na stupních vítězů jistě bude i lídr průběžné klasifikace Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky v rally Václav Pech jun. s vozem MINI John Cooper Works S2000, či Roman Kresta se Škodou Fabia S2000, který se chce startem při 40. Rally Bohemia s touto soutěží rozloučit. Při 40. Rally Bohemia se ale budou body rozdělovat ve všech třídách a dramatické souboje jistě budou svádět i jezdci z nižších objemových tříd, kteří mají méně výkonu, mnohdy ale velké soutěžácké srdce.

Další informace o 40. Rally Bohemia najdete na stránkách www.rallybohemia.cz. Sledujte také oficiální Facebook profil na www.facebook.com/rallybohemia.

Vytisknout

Diskuze: Kdo startuje na Rally Bohemia?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally madeira

Meeke: Jízda s továrním Citroënem je největší šancí mé kariéry

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud