Klatovské soutěže mají schváleny základní dokumenty

Karel Špaček, 23. března 2015, 19:25 Google+

Závodníci i fanoušci automobilových soutěží se obvykle nemohou dočkat schválení základních dokumentů, které jim o nadcházející sportovní akci prozradí všechny důležité údaje. Tato tzv. zvláštní ustanovení pro 50. Rallye Šumava Klatovy i 24. Historic Vltava Rallye byla právě vydána a jsou společně s dalšími informacemi i elektronickou přihláškou již k dispozici na klubových stránkách www.pamk.cz

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally šumava

rally šumava | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jak již bylo inzerováno, klatovské rallye se letos uskuteční o v posledním dubnovém víkendu, tedy 23.-25.4.2015. Pro obě soutěže byla právě vydána tzv. zvláštní ustanovení, ve kterých je mimo jiné zveřejněn časový rozvrh průběhu celé soutěže. Pojďme se s ním tedy trochu blíže seznámit.

Tak jako v minulých letech, i při ročníku 2015 se nejdříve začnou do Klatov sjíždět zahraniční účastníci 24. Historic Vltava Rallye. Ti často z různých koutů Evropy dorazí už v úterý, hned od středečního rána se mohou i prezentovat a vydat na tratě seznamovacích jízd. Organizátoři vyslechli smutnění některých domácích závodníků v souvislosti s příliš nabitým programem a i jim letos umožní již ve středu přebrat itineráře a poté shlédnout tratě některých rychlostních zkoušek, to ale až po sedmnácté hodině. Ve čtvrtek se budou moci věnovat „seznamovačkám“ všichni, a to už po celý den. Stejně jako v minulých letech však ještě posádky ME historických vozů stihnou v podvečer své administrativní a technické přejímky, vybraní účastníci obou soutěží budou přizváni i na večerní představování na klatovském náměstí Míru. Slavnostní show bude spojeno i se zajímavým hudebním vystoupením a ohňostrojem, a tak se přítomní fanoušci dočkají velmi zajímavého večera.

Pátek bude prvním již opravdu soutěžním dnem. Dopoledne se začne závodníkům poprvé měřit čas, i když to bude jen na shakedownu. Mezitím ještě budou muset posádky národních šampionátů zvládnout přejímky a případně i zbytek seznamovacích jízd, odpoledne se ale již začne naplno závodit. V 15.30 sjede ze startovní rampy první účastník „Vltavy“, přesně o sto minut poté začne stejným způsobem i jubilejní 50. Rallye Šumava Klatovy. Osmnáct minut po opuštění startovní rampy by každé soutěžní vozidlo mělo stát na startu Klatovského okruhu, který se letos pojede proti směru hodinových ručiček. Připočteme-li k účastníkům obou mistrovských soutěží i účastníky 1. Rallye Šumava Legend a také skutečnost, že letos bude mít úvodní test celkem tři a půl okruhu, čeká na diváky nepochybně velmi atraktivní podívaná. Z okruhu se po zastávce v janovické servisní zóně závodníci vydají na dvě již osvědčené zkoušky (RZ 2 Svrčovec – Řakom a RZ 3 Buková – Kdyně), pak je pro ně přichystaná velká novinka, kterou popíše ředitel klatovských soutěží, Jiří Valenta: „Naše soutěže mívaly v pátek trochu asymetrickou podobu a mnozí Klatované byli smutní, že kromě úvodní okruhové zkoušky byly zbylé sportovní výkony k vidění už jen daleko za branami města. Při příležitosti jubilejního ročníku jsme se tedy rozhodli soutěž oživit a připravujeme ještě jednu krátkou rychlostní zkoušku na východním okraji Klatov. Bude polookruhová a pouze čtyřkilometrová, závodníci v koloritu lamp veřejného osvětlení absolvují dva krátké okruhy v blízkosti budovy bývalého ředitelství soutěže a poté se vydají směrem k cíli RZ. Pevně věříme, že zkouška si najde své příznivce v řadách závodníků i diváků a že se její uspořádání setká s pochopením místních obyvatel.“ Dodejme ještě, že „Městská“ rychlostní zkouška bude mít v harmonogramu pořadové číslo čtyři a otevře tak druhou sekci, kterou doplní dva průjezdy již výše zmíněných klasických erzet.

Sobotní etapa má v programu tři různé rychlostní zkoušky. Hned na úvod čeká na závodníky nejdelší z nich, RZ Žichovice – Dobrš, nově sestavená s použitím některých starších úseků. Trať mezi Hoslovicemi a Mačicemi bude závodníkům více povědomá, stejně jako závěrečná rychlostní zkouška sekce. Tou je divácky atraktivní RZ Lipová Lhota – Čejkovy, která měla svou premiéru loni. Opakovaným průjezdem této erzety se rozloučí s fanoušky účastníci Rallye Šumava Legend, kteří dorazí do cíle jako první. Závodníci bojující o mistrovské body při 50. Rallye Šumava Klatovy i 24. Historic Vltava Rallye musí naopak opakovaně absolvovat celou trojici sobotních testů, až poté se dočkají na slavnostní klatovské cílové rampě zaslouženého ocenění. V tuto chvíli již byl spuštěn systém přihlášek na stránkách entry.rallyesumava.cz a entry.vltavarallye.cz , kde je též možné průběžně sledovat, jak se rozrůstá startovní pole. Přihláška mezi „legendy“ se v nejbližší době objeví ke stažení na stránkách www.pamk.cz.

Karel Špaček, tiskové středisko PAMK

Vytisknout

Diskuze: Klatovské soutěže mají schváleny základní dokumenty

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Ogier: Bez měkkých pneumatik v pátek bych v Mexiku nevyhrál

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud