Moravské víno a italské Pirelli jdou dohromady

Petr Eliáš, 27. června 2015, 18:00 Google+

Právě skončená Rally Hustopeče byla další soutěží, kde se závodilo v hodnocení Poháru Pirelli. Tyto pneumatiky byly opět na stupních vítězů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rally Hustopeče je známa jako soutěž domácího Mistrovství České republiky v rally, která nabízí snad všechny druhy povrchu. Oproti jiným rally v české republice se zde kromě nejrůznějších druhů a kvality asfaltu vyskytují také četné a dlouhé úseky na šotolině. To je pro automobilové závodníky něco nového a dává to pořádně zabrat nejen jejich řidičskému umění, ale také jejich pneumatikám. O těch se i díky obrovské chybě ve volbě tvrdosti pneumatik, která Václava Pecha jun. Nakonec stála vítězství, v Hustopečích opravdu hodně mluvilo.

Jak již jsme zmínili v předchozích větách, tak pneumatiky tentokrát doslova rozhodly soutěž. Bohužel to bylo v neprospěch posádky Václav Pech jun. – Petr Uhel s MINI John Cooper Works S2000 1,6 turbo, která chybně obula pneumatiky v očekávání deště. Stálo je to propad na druhou příčku. Pech s Uhlem ale byli v Hustopečích jednoznačně nejrychlejší posádkou na pneumatikách Pirelli a plný počet bodů si odvážejí do hodnocení Poháru Pirelli. Třetí absolutně a druzí v hodnocení Poháru Pirelli skončili ve třídě 2 Roman Odložilík s Radimem Turečkem s Fordem Fiesta R5. V Hustopečích se konečně podařilo dojet do cíle talentovanému Václavu Kopáčkovi s Barborou Rendlovou s vozem Subaru Impreza Sti. V případě Václava Kopáčka platí „věnec nebo kotrmelec“ a tentokrát to bylo vítězství ve třídě 3 produkčních vozů. Pořadatelé Poháru Pirelli k tomuto cennému úspěchu gratulují! Druzí ve třídě 2 v hodnocení poháru skončili Jaroslav Pešl s Romanem Peškem a s Mitsubishi Lancer EVO IX a třetí místo patřilo Marcelu Tučkovi s Petrem Dufkem se stejným vozem.

Pneumatiky Pirelli se při Rally Hustopeče znovu zaskvěly i mezi dvoukolkami. Ta absolutně nejrychlejší dvoukolka při Rally Hustopeče byl Citroën DS3 R3T Max posádky Ondřej Bisaha Petr Píža obutý do pneumatik Pirelli. Gratulujeme ke skvělému výsledku! Druhé místo ve třídě obsadili David Štefan s Ivanem Řihánkem s Renaultem Clio R3. Ze skvělého umístění mezi dvoukolkami a vítězství ve třídě 6 se znovu mohli radovat Václav Dunovský s Petrem Glöslem a Peugeotem 208 R2. Gratulujeme k vítězství ve třídě i k průběžnému vedení v Poháru Pirelli! Za nimi ve třídě skončili Michal Horák s Ivanem Horákem s vozem Peugeot 208 R2 a body za třetí místo v poháru brali Dominik Brož s Tomášem Proktorátem s Fordem Fiesta R2. Ve třídě osm brali plný počet bodů do poháru Tibor Bartúnek se Zdeňkem Drmotou. Za nimi dojeli Přemysl Budín s Janem Němcem. Obě posádky vsadili kromě Pirelli na Renaulty Clio Sport. Nejvíce posádek s Pirellkami tradičně dojelo do cíle ve třídě 9, kde závodí atmosférické šestnáctistovky. Z vítězství se nakonec radovali Josef Vojáček s Karlem Voltnerem, kterým gratulujeme! Druzí za nimi skončili Zbyněk Hrabec s Martinem Trlifajem a třetí dojeli Lukáš Nekvapil s Michaelou Rezkovou. Všichni s vozy Honda Civic Vti. 

 

Hustopeče daly řádně zabrat pneumatikám i jejich posádkám, a proto teď na všechny čeká zhruba jeden měsíc dlouhá pauza před další soutěží MČR v rally, kde se bude bojovat o body do hodnocení šampionátu, ale také do Poháru Pirelli.

 

Zájemci o účast v Poháru Pirelli získají více informací od pracovníků firmy Motorsport spol. s.r.o. Ing. Františka Podhajského, podhajsky@motorsport.cz   a Martina Komínka, kominek@motorsport.cz 

Vytisknout

Diskuze: Moravské víno a italské Pirelli jdou dohromady

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Triner, Emil

Mapy Rally Bohemia jsou zveřejněny na internetu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud