Rallye Bohemia ovládl znovu Kopecký. Pech na vítěze ztratil 51 sekund

RallyZone.cz, 12. července 2015, 21:29 Google+

Jan Kopecký a Škoda Motorsport, to je vítězná dvojice, která vyhrála potřetí v řadě Rallye Bohemia a pojistil si vedení v mistrovství České republiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan

Kopecký, Jan | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na druhé pozici v cíli skončil s odstupem 51 sekund Václav Pech. Ze souboje o třetí místo na 42. ročníku vyšel nejlépe Štěpán Vojtěch.

„Pocity ze zdejšího hattricku jsou skvělé, je to týmová práce, auto funguje bez problémů a je na něj spolehnutí. Takže poděkování patří celému našemu týmu, i Vám divákům, bylo Vás zde bylo spoustu. Rychlostní zkoušky byly krásné, dneska už trochu rychlejší, ale myslím si, že to je trend, který bude zkrátka pořád pokračovat,“ uvedl Jan Kopecký.

„Všechno šlo dobře a fungovalo, jak mělo, takže úplně přesně jak to bylo nalajnované, tak to dopadlo,“ řekl Pavel Dresler.

„Gratulace Janovi a Pavlovi, byl to vynikající výkon a perfektní reprezentace a reklama pro společnost Škoda na domácí půdě. Je skvělé, že takto dopadli. Samozřejmě, dík patří celému týmu v čele s Michalem Hrabánkem. Jsme strašně rádi, že nový vůz Fabia R5 vstoupil takto fenomenálně do této sezony, jak v České republice, tak samozřejmě v zahraničí. My můžeme jenom přislíbit to, že se budeme snažit, aby Rally Bohemia zůstala v Mladé Boleslavi zachována do budoucna a aby se rozvíjela. Pevně věřím, že všichni diváci měli krásný zážitek. Gratulujeme samozřejmě nejenom našemu továrnímu týmu, ale i našim soupeřům umístěným na druhém a třetím místě, byly to vynikající výkony. Doufáme, že i v příštím ročníku Mistrovství České republiky uvidíme stejně napínavé a zajímavé souboje,“ řekl Ing. Luboš Vlček, šéf prodejní organizace Škoda Auto.

„Po defektu Esapekki Lappiho jsme se dostali na druhé místo. Byl to z naší strany asi maximální výkon, kterého bylo možné dosáhnout. V minulých závodech jsme jeli s Honzou Kopeckým víceméně nastejno, tady nám po celou dobu trochu ujížděl. Děkujeme za podporu,“ prozradil Václav Pech.

„No měli jsme to naplánované na vítězství, ale jenom nějak to nevyšlo,“ žertoval tradičně spolujezdec, a už vážně dodal: „Rally Bohemia byla krásná a moc jsme si ji užili,“ řekl s úsměvem Petr Uhel.

„Ne, slzy se nám z našeho výsledku do očí nedraly, ani když je to po tolika letech, jak říkáte. My jsme tady prostě jenom jeli a oni nám dali poháry. No když se podíváte na tu mladou moderní techniku a mladou dravou posádku, tak to muselo vyjít,“ přistoupil Štěpán Vojtěch k tiskové konferenci odlehčeně, stejně jako dříve, ale už seriózněji upřesnil: „My jsme před soutěží měli s tímto autem různé problémy, ale teď po celou soutěž fungovalo auto bez jakéhokoliv problému. Takže jsme jeli v pro nás příjemném tempu, okolo bylo spoustu lidí, takže nás to hodně bavilo a sami jsme byli překvapeni těmi časy v porovnání s moderními auty. Je to pro nás takové vzpomínání. Ten výsledek je rozhodně více, než v co jsme doufali, a zdá se, že se dá závodit i s těmi novějšími auty.“

Za smolaře soutěže lze označit Jana Dohnala, který musel před závěrečnou sekcí odstoupit z třetího místa kvůli technické závadě svého Fordu Focus RS WRC. Stíhací jízdu po včerejším defektu pneumatiky dnes předváděl Esapekka Lappi se Škodou Fabia R5 týmu ŠKODA Motorsport, při které vyhrál nejvíce rychlostních zkoušek dnešní etapy. Jeho stíhací jízda se zastavila těšně pod stupni vítězů, na čtvrté příčce. Pátou příčku obsadil Pavel Valoušek se Škodou Fabia S2000.

Ve třídě 3 produkčních vozů zvítězili po nehodě Josefa Semeráda na předposlední rychlostní zkoušce Jan Votava – František Synáč. Kategorii 2WD vyhráli s velkým náskokem Egon Smékal – Monika Hýbnerová.

Rallye Bohemia, čtvrtý díl mistrovství České republiky v automobilových soutěžích:

1. Kopecký, Dresler (Škoda Fabia R5) 1:20:33,0,
2. Pech, Uhel (Mini John Cooper Works S2000) -51,0,
3. Vojtěch, Ernst (Peugeot 206 WRC) -2:15,0,
4. Lappi, Ferm (Fin./Škoda Fabia R5) -2:20,3,
5. Valoušek, Havelková (Škoda Fabia S2000) -2:24,5,
6. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -2:58,6,
7. Vlček, Žáková (Subaru Impreza WRC) -3:27,2,
8. J. Černý, Černohorský (Škoda Fabia S2000) -3:28,8.

Vytisknout

Diskuze: Rallye Bohemia ovládl znovu Kopecký. Pech na vítěze ztratil 51 sekund

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Matton, Yves

Šéf Citroënu, Yves Matton, chce Loeba zpět ve WRC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud