JC Motorsport míří do Šternberka

Jan Dušek, 15. září 2015, 17:05 Google+

Od poslední soutěže, které se tým JC Motorsport zúčastnil, už uběhlo velmi mnoho času. Touto poslední soutěží byla domácí Rally Bohemia, na které musela posádka Jakub Čapka - Tomáš Pfajfr odstoupit ve druhé etapě po problémech se spojkou. Po vynechání letošního ročníku zlínské Barum rally už ale mnoho soutěží v českém kalendáři nenalezneme, a proto se tým musel rozhodnout, kam vyrazí zahnat abstinenční příznaky z nedostatku soutěžních kilometrů. Volba padla na IX. Rally Jeseníky v rámci Rally sprint série a poháru 2+.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
JC Motorsport

JC Motorsport | foto: JC Motorsport

Sdílejte článek

Dlouhou pauzu si tým JC Motorsport zpříjemňoval přípravou techniky a několika testy na královéhradecké Czechringu a v libereckém sportovním areálu Vesec, kde mimo jiné probíhala akce charitativního rázu. Tým JC Motorsport je partnerem projektu Plňme přání nadačního MA-MA Foundation. V rámci tohoto projektu bylo splněno přání 22tiletému Honzovi, který je milovníkem rychlých aut a je upoután na invalidní vozík. David trpí DMO (dětskou mozkovou obrnou) – spastickou kvadruparézou (postižením všech 4 končetin) a centrální zrakovou vadou. „Byli jsme osloveni nadační fondem MA-MA Foundation, zdali bychom byli ochotni splnit Davidovo přání. Ani na minutu jsme neváhali a po dořešení několika formalit jsme akci uskutečnili. Bylo nám velkou ctí a i my z toho máme obrovskou radost, podobně jako Honza“ říká Tomáš Pfajfr, ambasador projektu Plňme přání, manažer týmu a spolujezdec v jedné osobě.

Další soutěží, v pořadí již pátou v této sezóně, které se tým rozhodl zúčastnit a tím ukončit dvouměsíční půst od Rally Bohemia je IX. Rally Jeseníky, která se jede v rámci Rally Sprint Série 2015. „Nechtěli jsme sedět doma. Závody nám začali chybět, a proto jsme hledali termínově nejbližší možnou soutěž a tou byla Rally Jeseníky“ přiznává miřejovický jezdec Jakub Čapka a dodává. „V přípravě jsme nechtěli nic podcenit a riskovat tak další odstoupení pro technickou závadu. Proto jsme se rozhodli uskutečnit několik obsáhlejších testů. Avšak první testovací kilometry v Hradci odhalili závadu na olejovém čerpadle, které zásobuje diferenciály. Proto nás čekala další práce, další oprava, která tento problém vyřešila, a v Liberci vše opět fungovalo. Pevně věříme, že tomu tak bude i na blížící se soutěži “.

Celá letošní sezóna je pro mladého jezdce Jakuba Čapku premiérová. Premiérou pro posádku bude také start v nově vypsané Rally sprint sérii i ve třídě pohár 2+. To samé bude platit i o startu v okolí města Šternberka, kde se pravidelně nachází centrum soutěže. „Můj spolujezdec Tomáš zde už startoval v roce 2010 a zná to tu. Já tu nikdy dříve nebyl ani nestartoval, bude to pro mě úplně nové. Zatím jsem shlédl několik videí z loňských ročníků, tak uvidíme. Každopádně se budeme snažit zajet co nejlepší výsledek“ říká jezdec.

Celý tým JC Motosport se na devátý ročník Rally Jeseníky velmi těší a rád by prolomil smůlu, která ho provází celou letošní sezónu. „Chtěli bychom pozvat všechny fanoušky 18. a 19. září do okolí Šternberka. Startovní listina slibuje krásnou podívanou a my doufáme, že se nám konečně podaří prolomit smůlu a zajet kvalitní výsledek“ dodává spolujezdec.

Pro více informací navštivte facebookovou stránku JC Motorsport nebo web www.jakubcapka.cz 

Foto: archiv teamu

 

Vytisknout

Diskuze: JC Motorsport míří do Šternberka

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Peterhansel, Stéphane - Cottret, Jean Paul

Loeb se zítra rozhodne o startu na Dakaru s Peugeotem 2008 DKR

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud