Z naleštěného výstaviště do krušných lesů

Jan Dušek, 23. září 2015, 17:34 Google+

I přestože se ve stejném termínu jela Barum Rally Zlín, konal se také známý International Prague Car Festival 2015 v PVA Letňany, kde team MK Motorsport jako jeden z mnoha vystavoval svoje závodní nářadí, konkrétně Subaru Impreza 2,5 STI WRC Kit, s kterým na tratích ČMPR závodí Štěpán Zabloudil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
MK Motorsport

MK Motorsport | foto: MK Motorsport

Sdílejte článek

Pozvání jednoho z pořadatelů se nedalo odmítnout a nakonec i splnilo svůj účel. Spousta lidí se zastavovala a chtěla si osahat volant Imprezy. Na střeše Subaru byla postavena televize, pouštěly se onboardy a videa ze závodů, krásné hostesky rozdávaly kartičky a kdokoliv se mohl i posadit do kokpitu vozu. „Zájem byl po celé dva dny nad naše očekávání, se spoustou lidí jsme si stihli promluvit a ukázat jim, jak soutěže a auto fungují, představit jim naše partnery, jejich činnost a navázat přímé vztahy. Zajímavé bylo i porovnání s vozy WRC a dalšími typy vozů, které stály vedle. Myslím si, že účel jsme splnili, některým lidem jsme i trochu otevřeli oči při pohledu na závody. No a teď hurá zase zpět na tratě.“ okomentoval dění na festivalu spolujezdec Tomáš Šmíd.

„Zpět na tratě“ pro team MK Motorsport znamená další podnik letošního ČMPR, konkrétně třetí ročník Rally Krušné hory, který se uskuteční již tento víkend v Chomutově a okolí. Na soutěži se team objeví s oběma vozy, ve třídě A4 se Subaru Impreza STI a ve třídě A5 s BMW 318 is. Posádka Zabloudil-Šmíd si zde jistě bude chtít spravit chuť po nevydařených Železných horách, kde skončilo Subaru na boku. Štěpán moc bodů zatím v průběhu letošní, až kolikrát zvláštní, sezony nenasbíral a za pomoci opět skvěle nachystaného Subaru od Mikuni Teamu je připraven jet o co nejlepší umístění: „Abych řekl pravdu, letošní sezona je již tak trochu nepovedená. V celkovém pořadí už v podstatě nemáme šanci dojet na bedně, což bude poprvé od roku 2011, takže si jedeme Krušné hory hlavně užít. Kde to půjde, pojedeme bokem a také se samozřejmě pokusíme o nějaký ten dílčí úspěch.“ okomentoval průběh soutěže před dalším podnikem Štěpán Zabloudil.

Posádka Vaško-Novotný s BMW, figurující v průběžném pořadí třídy A5 na čtvrté pozici, bude chtít zcela jistě navázat na své úspěchy, dojet si pro další body a případně i pozměnit další vývoj sezony v „ápětkách“. Nové pneumatiky se minule osvědčily, proběhly i různé úpravy a vylepšení na voze, takže můžeme doufat v co nejlepší umístění této posádky v cíli závodu.

Soutěž začne pátečním slavnostním představením posádek na náměstí 1. máje v Chomutově od 17 hodin. Poté se uskuteční dobrovolný shakedown, který posádkám nabídne ukázku svých místních podmínek, které budou brány v potaz při nastavení vozu pro následující závodní den. V sobotu se můžete těšit na 84 km zajímavých měřených rychlostních zkoušek, proto přijďte zafandit k RZtám  v okolí Chomutova.

A pokud jste soutěživí a chtěli byste se svézt v nově stavěném voze teamu MK Motorsport, soutěžte na naší facebookové stránce a buďte jedním z deseti výherců.

 

Vytisknout

Diskuze: Z naleštěného výstaviště do krušných lesů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Mikkelsen, Andreas - Floene, Ola

Volkswagen chce ve WRC dominovat jako Audi v Le Mans

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud