Českokrumlovská rallye se pojede opět v květnu

Pavel Kacerovský, 1. ledna 2016, 18:30 Google+

Jižní Čechy budou na jaře příštího roku již počtyřiačtyřicáté dějištěm Rallye Český Krumlov. Podnik s tradicí sahající do roku 1971 se uskuteční ve dnech 27. a 28. května 2016. Termín v závěru měsíce potvrdil předběžný kalendář motoristických soutěží, který krátce před Štědrým dnem zveřejnila Federace automobilového sportu Autoklubu České republiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký, Jan - Dresler, Pavel

Kopecký, Jan - Dresler, Pavel | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Oproti letošnímu ročníku byli organizátoři z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu nuceni posunout svou soutěž o několik dní později kvůli jarní výstavě Hobby, která se bude konat o třetím květnovém víkendu na českobudějovickém výstavišti. Jeho reprezentativní prostory totiž opět budou významným centrem rallye.

 „Při přípravě trati soutěže vycházíme z osvědčeného konceptu minulých let, současně ale jednáme s obcemi a dalšími institucemi o možnosti využití zcela nových úseků. Věříme, že budeme úspěšní a posádkám i divákům nabídneme v roce 2016 atraktivní zážitky,“ říká ředitel soutěže Luboš Šalát.

44. Rallye Český Krumlov se pojede jako součást FIA Central Rally Trophy, která se stejně jako dalších sedm regionálních pohárů stala nástupcem Evropské trofeje. Do této skupiny budou patřit podniky v České republice, Rakousku, Maďarsku, Polsku, Slovinsku, Chorvatsku, na Slovensku a jihu Německa. Kalendář maximálně osmidílného šampionátu mezinárodní automobilová federace FIA prozatím neodhalila.

Kromě evropského statutu bude jihočeský závod druhým podnikem Mistrovství České republiky v rally soudobých i historických automobilů a šampionátu Rally legend. Absolutní prvenství z roku 2015 by měla obhajovat tovární posádka týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký a Pavel Dresler se Škodou Fabia R5.

Vytisknout

Diskuze: Českokrumlovská rallye se pojede opět v květnu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Rally Vyškov (CZE)

Petr Martinek s Jirkou Blažkem stříbrní ve třídě 14

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud