Dunovský na Šumavě skvěle reprezentoval značku Peugeot

Radka Matthey, 3. května 2016, 15:30 Google+

Václav Dunovský s Petrem Glösslem na Rallye Šumava při své premiéře v barvách Peugeotu ČR zvítězili ve třídě 6 a byli druzí ve dvoukolkách.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

51. Rallye Šumava Klatovy byla první soutěží MČR v rally v sezóně 2016 a současně první soutěží, kde barvy Peugeotu ČR reprezentovala posádka Václav Dunovský – Petr Glössl. Zkušený soutěžní jezdec z Poděbrad si byl před startem Rallye Šumava dobře vědom silné konkurence, která se letos na startu sešla, a proto si jen nerad připouštěl roli jednoho z favoritů kategorie dvoukolek – 2WD, kde v loňském roce s Petrem Glösslem získali titul mistrů republiky.

Peugeot 208 R2 Dunovský Peugeot Rally Teamu projel úvodní rychlostní zkouškou Rallye Šumava v nejrychlejším čase a v tu chvíli se posádka Dunovský – Glössl dostala do vedení v soutěži ve třídě 6, které pak držela až do cíle celé rally. Na první pohled vše vypadá velmi lehce, ale takhle jednoduché to rozhodně nebylo. Sám jezdec zmiňoval, že si stále není úplně jistý svým výkonem a musí se více dostat do správného soutěžního tempa. I tak ale Peugeot 208 R2 posádky Dunovský – Glössl vedl po celou rally třídu 6, kde závodí speciály R2, a držel si i druhé místo ve třídě dvoukolek, což bylo v danou chvíli maximum. Posádka nemusela během soutěže řešit žádný technický problém a mohla se tak plně soustředit na svůj výkon, což v cíli Rallye Šumava vyústilo ve skvělou premiéru v barvách Peugeotu ČR. Posádka Václav Dunovský – Petr Glössl vybojovala vítězství ve třídě 6 s minutovým náskokem na své nejbližší pronásledovatele a na celou smečku dalších Peugeotů 208 R2, které ve třídě závodí. Ze Západočeských Klatov si posádka Dunovský Peugeot Rally Teamu odvážela i poháry za druhé místo v kategorii dvoukolek a svým 24. místem v absolutní klasifikaci za sebou nechala množství posádek s mnohem silnějšími vozy. Premiéra v oficiálních barvách Peugeotu ČR tedy vyšla na jedničku. Další soutěží, kde se Dunovský Peugeot Rally team představí, bude oblíbená Rallye Český Krumlov na konci května.

Václav Dunovský, jezdec týmu Dunovský Peugeot Rally: „Jsem šťastný, že se nám podařilo na Rally Šumava vyhrát třídu a zajet celkově slušný závod. Je to bezvadný začátek sezony a naší spolupráce s Peugeotem ČR. Ze začátku jsem si nebyl úplně jistý svým výkonem, vše si postupně sedalo, ale přesto jsme zajížděli kvalitní časy. Spolupráce s Petrem byla na jedničku a já získával větší a větší jistotu. V první sobotní sekci jsem se sice dopustil drobné chyby v retardéru, která nás stála řádově několik vteřin ztráty, ale v závěru soutěže jsme si vše už pohlídali, jeli jsme s bezpečnou rezervou a neriskovali. Auto celou soutěž fungovalo perfektně, a to je zásluha celého týmu, za což všem moc děkujeme. Velké díky i Peugeotu ČR za podporu. Věřím, že jsme splnili jejich očekávání a značku dobře reprezentovali. Nesmíme ale usnout na vavřínech a příště musíme náš výkon posunout zase dále.“

Vytisknout

Diskuze: Dunovský na Šumavě skvěle reprezentoval značku Peugeot

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Šumava (CZE)

Fotogalerie: Rally Šumava

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud