Mexiko: 49 přihlášených posádek

Marek Šteigr, 27. února 2007, 00:15 Google+

Šest přihlášených továrních týmů a posákdy z dvaadvaceti zemí. To je seznam přihlášených na Corona rally Mexiko, která se jede 9. – 11. března. Přihlášky na čtvrtý díl šampionátu Mistrovství světa v rally podalo celkem 49 posádek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally México (MEX)

Rally México (MEX) | foto: Archiv RallyZone.cz

Sdílejte článek

Úřadující světový šampion Sebastien Loeb se spolujezdcem Danielem Elenou doufají, že se jim podaří zopakovat jejich loňské mexické vítězství. Celý tým Citroen vzhlíží k první šotolinové soutěži v této sezoně s velkým očekáváním, protože V Mexiku to bude zároveň první šotolinová soutěž pro jejich nový speciál C4 WRC.S Loebem a Elenou se v týmu Citroen opět objeví Španělé Dani Sordo s Macem Martim, kteří musí předvést dobrý výkon, aby zopakovali skvělé druhé místo z Monte Carla.

Týmová práce Citroenu bude rozhodující v boji s přesilou soupeřů, kteří jsou přihlášeni s vozy Ford Focus WRC. S tímto vozem je totiž přihlášeno hned devět posádek v čele s létajícím Finem Marcusem Grönholmem, který rozhodně pojede do Mexika s cílem vyhrát.Na Grönholma s Rautiainenem bude určitě tvrdě dorážet druhá finská posádka startující za tým BP Ford WRT Mikko Hirvonen a Jarmo Lehtinen. Ti budou určitě velice silní v horských podmínkách této šotolinové soutěže. Celá rally se totiž odehrává ve vysoké nadmořské výšce Guanajutského pohoří okolo města Leon.

Složení posádek které se postaví na start s voze s modrým oválem ve znaku je hodně rozmanité. S Focusem WRC jsou přihlášeni piloti z Argentiny, Finska, Norska, Velké Británie a Irska. Všechny tyto posádky jistě budou chtít prokázat svou rychlost a dostat se tak do podvědomí vedení týmu Ford.

Zajímavými jmény mezi jezdci přihlášenými s Fordem jsou Austin a Gereth MacHale. Jde o otce a syna, kteří závodí v rodinném týmu. Zatím co Austin pojede s Focusem starší generace, Gareth pojede s Focusem poslední specifikace.

Další posádkou na startu Mexické rally bude stále se učící britská dvojice Matthew Wilson a Michael Orr. Této posádce připravuje vůz tým Stobart VK, který tak dává šanci nové mladé generaci britských jezdců. Jezdci kteří pro tým Stobart budou i v Mexiku bodovat do šampionátu týmů M2 budou Henning Solberg a Jarri-Matti Latvala. Oba dva již na letošních úvodních soutěžích prokázali svou rychlost a budou tak zcela určitě bojovat o pozice mezi nejlepšími.

Na premiéru s vozem Subaru Impreza WRC 2007 se určitě těší posádka Peter Solberg – Phil Mills. Ti se v Mexiku konečně dočkají nového vozu, který byl oběma členy posádky dlouho očekávám, protože předešlý model vozu nedosahoval zdaleka takových výsledků, jaké se od něj očekávaly. K dobrému výsledku této posádky by měli přispět i nové pneumatiky BF Goodrich na které přešel tým Subaru WRT na počátku tohoto roku. Vozy Subaru dosahovaly v posledních ročnících Mexické rally velice dobrých výsledků. O to aby neporušila tuto tradici se bude jistě snažit i druhá posádka Subaru, startující ve složení Chris Atkinson a Glenn Macneall, která překvapila skvělým umístěním již na letošní první rally v Monte Carlu.

Do bojů o příčky nejvyšší bude určitě chtít zasáhnout i Rakušan Manfred Stohl, který zde bude bojovat pouze o body do hodnocení MS jezdců.

Po vozech specifikace WRC se na trati objeví sedmnáct vozů, které se poperou o body do klasifikace PWRC. Hlavními favority na vítězství v této skupině jsou Toshi Arai, který zde bude startovat již po třetí, dále Fumio Nutahara, nebo Al-Attiyah.

Do boje s těmito Asiijskými jezdci se pustí veliká skupina posádek z Evropy. Jejich výčet je dlouhý, tak si pojďme jmenovat alespoň některé jezdce. S vozy Mitsubishi Lancer EVO IX v Mexiku odstaruje Mark Higgins z Anglie, Andreas Aigner z Rakouska, nebo i v čechách známý Maďar Balazs Benik. Proti vozům Mitsubishi se postavý přesila vozů Subaru Impreza Sti. S tímto vozem se představí například Leszek Kuzaj, Mirco Baldacci, nebo americký jezdcec Travis Pastrana.

Své loňské zkušenosti s touto soutěží bude letos chtít využít i česká posádka Štěpán Vojtěch – Michal Ernst. Ti pojedou s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX a budou určitě chtít získat body do hodnocení PWRC, ve kterém startují za tým OMW Bixxol rally team CZ.

Vytisknout

Diskuze: Mexiko: 49 přihlášených posádek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Čeká vozy Super 2000 super budoucnost? - anotační foto

Čeká vozy Super 2000 super budoucnost?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud