„Vlčák“ letos stoprocentně spolehlivý, i když….

Jiří Dokulil, 4. srpna 2016, 18:28 Google+

Šestkrát na startu, šestkrát v cíli. Taková je dosavadní letošní bilance Martina Vlčka a Jindřišky Žákové, kteří ji nepřerušili ani o uplynulém víkendu v okolí Horažďovic. Na EPLcond Rally Agropa dojeli v silné konkurenci čtvrtí absolutně a stejné umístění jim patřilo také v hodnocení Poháru 2+. Nechybělo však mnoho a výsledky mohly vypadat zcela jinak.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Pačejov (CZE)

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jana Dušková - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Rally Bohemia ukázala, že na lepší se dobře zvyká a adaptace na vůz specifikace R5 jde „Vlčákovi“ rychle. Vzpomínky na bojovný výkon a zisk bronzového věnce z Mladé Boleslavi vyústily v sympatický plán pokusit se o podobný výsledek i na západě Čech. „Pačejov je teprve naším druhým startem s Fiestou R5 a my se těšíme na sbírání dalších zkušeností s tímto vozem. Myslíme si, že pačejovské tratě jsou pro něj jako dělané a věříme, že ve srovnání s „wéercéčkem“ se nám pojede lépe,“ netajila se optimismem Jindřiška.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Úvod soutěže posádce Svarmetal Motorsportu sedl a Martin s Jindřiškou ztráceli po třech „erzetách“ pouhých sedm desetin na aktuálně třetího Romana Odložilíka. Obrat však přinesl druhý průjezd notoricky známé RZ Nehodív – Strážovice, v průběhu které se „Vlčákova“ fiesta ve vysoké rychlosti přetočila a jen se štěstím zůstala stát na všech čtyřech. Ztráta nebyla nijak tragická, optimální pohoda posádky se ale znovu hledala těžko. „S rozhozenou koncentrací jsem ještě chyboval na následující zkoušce a ztratil další čas. Co dodat, chybovat je lidské, ale pár facek bych si stejně dal. Bylo zaděláno na slušný výsledek, jenže dvě fatální chyby, které jsem vyrobil, mne zbavily motivace a bylo po všem. Na jednu stranu dobře, že se nám, ani autu nic nestalo, na druhou stranu to zamrzí,“ hodnotil rozhodující moment soutěže Martin.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jana Dušková - RallyZone.cz

Průběžné páté místo v obklíčení R-pětek určitě nebylo zralé na hození flinty do žita, a tak se „Vlčák“ po počáteční skepsi opět vrátil do boje třemi třetími časy. Jelikož ani jeho soupeři nejeli zcela bezchybně, podařilo se mu v závěru postoupit na solidní čtvrtou pozici. K nadšení však bylo daleko. „Rozhodně se sluší poděkovat za skvělou přípravu auta a skvělé zázemí týmu Jarka Orsáka. Snažíme se klukům nepřidávat práci, ale občas se mi to nedaří. Pečlivost a starost o auto je jim vlastní, takže i po malém výletu mimo trať jsme kontrolovali geometrii, zavěšení kol a další komponenty. Důvěra v auto je pro mě důležitá a tohle mi rozhodně přispívá. Před Barumkou víme, že dokážeme jet rychle, jen nesmíme dělat blbosti,“ uzavřel svoje hodnocení Martin Vlček, který si díky slušnému bodovému zisku z pačejovské soutěže udržel průběžnou druhou pozici v klasifikaci Poháru 2+ (15 bodů za Romanem Odložilíkem a 15 bodů před Tomášem Kostkou).

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Z „Vlčákových“ slov je patrné, že dalším společným startem trojlístku „Vlčák“, Jindřiška a Fiesta R5 bude v termínu 26. – 28. srpna slavná Barum Czech Rally Zlín. Oba členové posádky se už nyní těší na setkání s fanoušky, například v servisní zóně, kam si můžou přijít pro nová týmová trička.

Vytisknout

Diskuze: „Vlčák“ letos stoprocentně spolehlivý, i když….

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Prostě to tentokrát nešlo …

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud