Ukradená bedna: I tak jsme spokojení, hlásí po Barumce Pešl

Marek Havran, 12. září 2016, 07:58 Google+

Na loňskou Barum Rally nevzpomínal Jaroslav Pešl zrovna v dobrém. Musel odstoupit kvůli technické závadě už ve druhé erzetě a pak si jen částečně spravil chuť ve druhém dnu, kdy už ale jel pouze v rámci superrally bez možnosti připsat si výsledek. Zato letos to byla pro Jaroslava Pešla a jeho JP Motorsport team jiná písnička, a nutno dodat, že docela veselá. Meziříčský jezdec, jenž si na největší rally akci sezony do Zlína přivezl jako obvykle spolujezdce Romana Peška a vůz Mitsubishi Lancer EVO IX, si na tratích legendární Barumky po velmi konstantním výkonu vybojoval v rámci českého velkého mistráku čtvrtou příčku ve své třídě produkčních vozů. Od životního úspěchu v podobě bedny na takto velkém závodě byl Pešl jen kousíček, jenže - jak každý ví - na kdyby se prostě nehraje …

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Čtvrté místo ve své třídě v rámci velkého mistráku je jistě velmi solidní vizitka, ale mohlo to být ještě lepší. Prakticky celou dvoudenní soutěž se Pešl držel v první trojce, ale smůla v podobě defektu v předposlední zkoušce jej odsunula v pořadí níže a v podstatě mu „ukradla“ bednu. „To byla samozřejmě škoda, ale nedá se nic dělat. Opět se ukázalo, jak náročná Barumka je a že cíl je skutečně až na rampě. Pódium a pohár byly strašně blízko, ale vrátit to už nejde,“ nedělal si starosti Jaroslav Pešl.

Klíčové momenty pro posádku JP Motorsport teamu se udály až v závěru dvoudenní soutěže. „Je vidět, že se jelo opravdu až do konce a právě v posledních zkouškách se rozhodovalo o všem. Tam jsem chytil defekt já, stejně tak třeba i Martin Březík. I proto se pořadí v cíli v závěrečných zkouškách hodně promíchalo a pro nás znamenalo spadnutí z pódia těsně pod něj,“ ohlédl se za Barumkou Jaroslav Pešl. Podle něj byla Barum rally opět velmi složitá a zrádná. „Bylo to letos opravdu hodně náročné. Některé nové úseky jsme vůbec neznali a daly nám dost zabrat. I přesto jsme drželi pódiové umístění, které by pro nás bylo úžasné. Škoda, že to nevyšlo až do cíle. Snažili jsme hlavně s blížícím se závěrem držet jakési rozumné tempo, abychom udrželi do cíle bednu, ale vidíte, co se nám přihodilo – defekt a bylo po nadějích na bednu,“ popsal Barumku 2016 pilot posádky Jaroslav Pešl.

I přes smůlovatý závěr v podobě defektu a propadu těsně pod pódiové umístění, si odvezl Pešl ze Zlína především pozitivní pocity. „S Barumkou jsme určitě spokojeni. Byli jsme kousek od bedny, ale na kdyby se nehraje. I tak je ale výsledek super a je pro nás povzbuzením do budoucna. Už teď se těšíme na další závod,“ hlásí valašskomeziříčský jezdec.

Posledním podnikem seriálu MČR v rally bude Rally Příbram o první říjnovém víkendu. A Pešl s Peškem se na ní pokusí zabojovat o celkové umístění na podiu ve své třídě 3. „Vzhledem k tomu, že se ještě neví, kdo bude které závody odpočítávat body, není úplně jasné, jak kdo na tom je. Nechceme nad tím nějak špekulovat a něco propočítávat. Víme ale jistě, že abychom skončili v celkovém pořadí na bedně, což je naším cílem, musíme v Příbrami něco zajet. Podle toho k tomu přistoupíme,“ slibuje Jaroslav Pešl. 

Vytisknout

Diskuze: Ukradená bedna: I tak jsme spokojení, hlásí po Barumce Pešl

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Breen, Craig - Martin, Scott

Citroën přijede na Korsiku, koho nasadí?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud