Prezident AČR na slavnostním zahájení 36. Valašské rally

Jan Dušek, 27. března 2017, 18:49 Google+

V pátek odstartovalo TrueCam Mistrovství ČR v rally 2017. Pro mnohé fanoušky rally bylo místo dějiště překvapením, neboť Valašská rally se v loňském roce úspěšně pořadatelsky odjela v rámci Rallysprint Série. Není tedy divu, že pořadatelé měli snahu se v další sezoně zařadit do velkého šampionátu dvoudenních podniků v rally. Na základě rozhodnutí Svazu Rally se oblíbená Valaška zařadila do letošního TrueCam Mistrovství ČR v rally 2017 a to hned do role úvodního podniku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Póč, Dušan

Sdílejte článek

Význam úvodního podniku šampionátu podtrhla účast nového prezidenta Autoklubu ČR Jana Šťovíčka na slavnostním zahájení Valašské rally ve valašskomeziříčském zámečku. Přítomni byli starosta Valašského Meziříčí pan Robert Stržínek a řada dalších významných osobností kraje.

Přítomnost Jana Šťovíčka byla návratem prezidenta AČR po dlouhých 26 letech na místo konání samotných závodů. „Pro nás, jako Autoklub ČR je dnes velký den, neboť tímto závodem zahajujeme seriál mistrovství ČR v rally. Valaška je znovu součástí velkého šampionátu. Věřím, že v budoucnu bude mít své pevné místo v kalendáři našich dvoudenních rally,“ vyjádřil své přání prezident AČR.

V rámci TrueCam Mistrovství ČR 2017 v rally se nově představuje pohár pro vozy Peugeot 208 kategorie R2, a to pod názvem PEUGEOT TOTAL TROPHY 2017. Jeho promotérem je Gekon Racing, hlavními partnery jsou značka Peugeot v ČR a společnost Total ČR, kteří jsou také současně partnery projektu Autoklub Peugeot Rally Talent jehož barvy hájí, v předešlém roce velice úspěšná posádka, Filip Mareš a Jan Hloušek. Tato dvojice, jako jedna ze tří, navíc v letošním roce pojede za národní tým ACCR Czech Team, který podporuje Autoklub ČR,  juniorské Mistrovství Evropy v rally společně s posádkami Jan Černý - Petr Černohorský a Dominik Brož - Petr Těšínský. „Máme dané cíle a jdeme za nimi. Budeme podporovat naše závodníky, umožníme jim podmínky ke startům jak na evropském, tak na světovém poli. Česká rally si zaslouží podporu Autoklubu ČR ve všech směrech a my jsme připraveni ji poskytnout. Všem závodníkům bych touto cestou chtěl popřát úspěšné závodění po celou sezonu,“ dodává Jan Šťovíček.

Klára Sobotková, Autoklub ČR 

Vytisknout

Diskuze: Prezident AČR na slavnostním zahájení 36. Valašské rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally: FOTO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud