Honza Černý se připravuje na kanárský reparát

RallyZone.cz, 4. května 2017, 08:22 Google+

Posádka týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING si jede na Kanárské ostrovy spravit chuť z prvního vystoupení v evropském šampionátu. Cílem je získání prvních bodů do juniorského šampionátu U28.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jan Černý s Petrem Černohorským mají za sebou seznamovací jízdy a shakedown na náročnou Rally Islas Canarias, která je druhým podnikem evropského šampionátu. Kromě krásného počasí a prostředí španělského ostrova na ně čeká nesmírně těžká konkurence v kategorii vozů R5, ve které startují. Na Kanárských ostrovech se opět sejde mnoho jezdců bojujících o body v absolutním pořadí. Bude jich přesně 27 a objeví se ve všech v současnosti dostupných modelech vozů kategorie R5. Kromě standardních soupeřů, kteří začali na Azorských ostrovech, se zde do boje o evropské body zapojí například velmi zkušený Brian Bouffier nebo francouzský šampion Sylvain Michel. Honza Černý je ale velmi dobře připraven a nic neponechává náhodě. Před dvěma týdny si skvěle poradil s náročnou rally Šumava Klatovy, kde dojel na krásném třetím místě, a ještě před samotnou soutěží absolvoval krátký test přímo v jejím dějišti. Posádka týmu MOGUL ŠKODA ACA RACING odstartuje se svou Fabií R5 do první páteční etapy se startovním číslem 7.  

Rally Islas Canarias se do evropského šampionátu vrací po dvou letech a všechny posádky se na zakroucené horské RZ těší. Pro Honzu Černého s Petrem Černohorským to nebude jednoduchá premiéra, protože rychlostní zkoušky této soutěže jsou plné zatáček, stoupání a klesání, ale také asfaltu, který neustále mění svoji přilnavost. Velice důležité proto byly seznamovací jízdy, na kterých si naše posádka dala opravdu záležet. Samotná soutěž začíná v pátek v 10:48, tedy v 11:48 našeho času, kdy posádky odstartují do jedné z dvou nejdelších rychlostních zkoušek, která měří 25 kilometrů. První den na Honzu Černého s Petrem Černohorským čeká celkem 6 rychlostních zkoušek s tím, že závěr dne se odehraje v hlavním městě Las Palmas na městské speciálce. Také druhá etapa bude začínat nejdelším testem přesahujícím 25 kilometrů a pro posádky bude opět připraveno 6 erzet. Vítěze druhého evropského podniku Rally Islas Canarias se dozvíme v sobotu po 17 hodině.   

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „Na Kanárské ostrovy jsme se hodně těšili i přesto, že je to pro nás úplně nová soutěž. Jde totiž o asfaltovou rally a na tomto povrchu máme přece jen více zkušeností. Věříme, že se nám podaří bojovat o přední příčky a hlavně, že si domů přivezeme tolik potřebné body do šampionátu U28. Na soutěž jsme dobře připraveni, i když po seznamovacích jízdách víme, že to nebude jednoduché. Rychlostní zkoušky jsou sice krásné, ale především hodně technické a rychlé. Často se tady mění typ asfaltu, který má vždy rozdílnou přilnavost. I proto sebou vezeme velké množství pneumatik, nebude však lehké se trefit do správné volby. Každopádně si to chceme užít a udělat radost sobě i fanouškům. Tým funguje skvěle, stejně jako naše Škoda Fabia R5, i proto doufáme, že se maximálně spokojeni uvidíme v cíli.“

MOGUL ŠKODA ACA RACING – PR

Vytisknout

Diskuze: Honza Černý se připravuje na kanárský reparát

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Lenz Adam Cup míří do Vyškova

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud