V Pačejově Krajča vítězný, Mika šestý

Miroslav Vebr, 3. srpna 2017, 08:18 Google+

Automobilové soutěže bývají o radostech i starostech. Přesně s těmito pocity odjížděly z Pačejova dvě posádky využívající služeb Minařík racing. Zatímco Petr Krajča se radoval, Pavlu Mikovi přibylo během závodu pár vrásek na čele.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Pačejov (CZE)

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Dva vozy ze slušovického týmu Minařík racing byly připraveny na čtvrtý podnik rallysprintové série letošní sezony Rally Pačejov.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Renault Clio R3 na sprintech vodí dvojice Pavel Mika – Radim Strnad a na jihovýchodě Čech tomu nebylo jinak. Slušovický jezdec začal sprint dobře a na úvodní zkoušce zajel ve své třídě třetí nejrychlejší čas, v RSS to pak bylo umístění na osmé příčce. Následující zkouška ovšem o mnohém rozhodla a posádka se hodně propadla ve výsledcích. „Do Pačejova jsme jeli s cílem složit reparát z loňského startu, kdy se nám do cesty postavil strom a my jej trefili. Počasí závodu přálo a tak jsme vstupovali do úvodní zkoušky dobře naladěni. První erzetu se nám podařilo zajet velmi slušně a dobrá nálada v autě pokračovala. Následovala druhá zkouška, což byla ta naše nešťastná z loňského roku, pouze letos se jela obráceně. V polovině rychlostky Pavel zcela prošlápl brzdový pedál, ale nepříjemnou situaci zachránil brzděním motorem. Zbývající kilometry byly hodně o sebekontrole a zároveň myšlenkách, co dál. Naštěstí následoval servis a mechanici brzdovou soustavu zprovoznili. My jsme si v autě řekli, že opět zkusíme zatáhnout, ovšem přišly problémy s interkomem, kdy ve vysokých otáčkách přestal interkom fungovat. Obzvláště na pačejovské soutěži, kde jsou rychlé zkoušky a zatáčky, do kterých není vidět, je komunikace v autě velmi důležitá. V průběhu zkoušky i na přejezdech jsme zkoušeli závadu odstranit, což se nepodařilo. Proto jsme zvolili takové tempo, abychom si závod užili a zbytečně nevyhledávali krizové situace. Výsledek pochopitelně neodpovídal našim cílům před závodem, přesto jsme spokojeni. Hlavně s tím, že jsme dovezli celé auto až do cíle. Vybrali jsme si další díl smůly, ale to k rally patří. Chtěl bych poděkovat mechanikům a celému týmu Minařík racing za pohodu a přístup během závodu. Velké díky patří i Pavlovi za příjemný víkend nejenom v závodním autě. Když jedete pod psychickým tlakem a neopouští vás dobrá nálada, pak je vše příjemnější a už nyní se těším na další závod s těmito lidmi,“ přiblížil problémy na rally Radim Strnad. Z dobře rozjetého spintu přišlo zklamání, přesto Pavel s Radimem soutěž dokončili a to na 36. místě v absolutní klasifikaci, 6. místě ve třídě 5 a 14. místě v RSS.

img-responsive

Rally Pačejov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Druhý Renault Clio, tentokrát specifikace Sport zařazený do třídy 8, je určený pro posádku Petr Krajča – Jan Houšť. Dvojice z Želechovických pasek se těšila na souboj s Matějem Řehákem ve třídě, ale tento duel byl velice krátký, neboť rožnovský jezdec odstoupil hned v úvodu pro poruchu převodovky. „Rally Pačejov pro nás byla velmi důležitá. Čekal nás zde totiž boj s Matějem Řehákem o body do RSS. Vše probíhalo dle plánu až na hodinu odjezdu, tak jako vždy :-). Itík jsme vyzvedli ve čtvrtek večer, kdy jsme absolvovali nejrychlejší přejímku ze všech závodů. Tréninky a technická přejímka proběhly dle plánu, a tak jsme si mohli jít zdřímnout a nachystat se na sobotní závod. Bohužel po přijetí do cíle 1. RZ jsme zjistili, že Matěj odstoupil, a tak jsme závodili jen s Lukášem Fráňou a Václavem Stejskalem. Nejtěžší RZ z mého pohledu byla čečelovická, tam jsme byli v některých místech hodně rychlí. Na poslední erzetě, která se mi hodně líbila, můj šofér zapomněl mozek někde na startu a předvedl letecký den s květy, kdy to zakončil posledními zatáčkami na šotolině s potažením „rukávu“, kde se nám to na výjezdu málem stalo osudným :-))). Obrovské poděkování patří našim partnerům, bez kterých bychom ani na tak vzdálenou soutěž nemohli odjet, velké poděkování patří našemu FAN KLUBU za mohutnou podporu u trati. Nesmím taky zapomenout poděkovat týmu Minařík Racing, že kluci na dílně zvládli auto dát do kupy a my mohli ještě před odjezdem testovat. Chci poděkovat taky mému skvělému řidiči Balvánkovi za dosavadní závody v RSS, za výborné umístění a všechno kolem našeho týmu a auta. Nyní bych rád pozval všechny naše příznivce na Barum Czech Rally Zlín 2017, ve které nastanou trochu změny v našem designu auta a dalších překvapení, které si pro velké i malé fanoušky připravila vedoucí marketingu Emmča. Díky a na Barumce s hlavním a významným partnerem čau,“ zhodnotil červencový start a zároveň pozval své příznivce na Barum rally Honza Houšť. Zbývá pouze doplnit výsledek Petra a Honzy v Pačejově, takže vítězství ve třídě 8, 15. místo v RSS a 37. pozice v absolutní klasifikaci.

 

Vytisknout

Diskuze: V Pačejově Krajča vítězný, Mika šestý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Pačejovské rozčarování pro Lumíra Firlu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud