Populární rallysprint na Kopné se pojede popětadvacáté!

Roman Ordelt, 20. března 2019, 10:34 Google+

Nezadržitelně se přiblížil termín nejpopulárnějšího českého rallysprintu. Pětidilný seriál Autoklub Rallysprint Série otevře za necelý měsíc 25. VANČÍK RALLYSPRINT KOPNÁ 2019, který se pojede se v termínu 12. – 13. dubna v okolí Slušovic a Podkopné Lhoty. Slušovický rallysprint se započítává vedle rallysprintové série do Autoklub Poháru 2+ a stejně jako v loňském roce do Autoklub Mistrovství České republiky v rally historických automobilů 2019, posádky budou zápolit i do hodnocení Poháru mládeže. V úvodní tiskové zprávě přinášíme základní informace.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Kopná (CZE)

Rally Kopná (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jubilejní ročník Kopné  startuje v sobotu 13. dubna v 9 hodin z náměstí Svobody ve Slušovicích, na soutěžní posádky čeká 198,39 km dlouhá trať, která obsahuje 7 rychlostních zkoušek na třech úsecích v celkové délce 69,2 km. V cíli soutěže se objeví první vůz na slušovickém náměstí v 16:18 hodin. „Pojedeme opět tři úseky rychlostních testů, a to Zádveřice, Kameňák a Kopná. Vycházíme z loňského osvědčeného formátu, který se nám osvědčil. U tradičního úseku Kopná je novinkou v závěru rychlostní zkoušky divácká zóna s názvem Partr aréna na rozlehlé ploše u bývalých tenisových kurtů ve Všemině. Po prudkém odbočení při výjezdu z lesního úseku zde vytvoříme dva vracáky. V pátek odpoledne pojedeme i shakedown z Neubuze do Slušovic. Pořádáme úvodní rallysprint sezony a posádky mají velký zájem vyzkoušet si soutěžní techniku ještě před startem sezony na uzavřeném úseku,“ pověděl Josef Minařík, předseda organizačního výboru a ředitel rallysprintu.

Ředitelství rallysprintu bude podobně jako v předchozích letech umístěno v prostorách nové administrativní budovy Fagus v Nových Dvorech, kde proběhne i administrativní přejímka. Tiskové středisko naleznou média po loňské premiéře opět v restauraci Sud u dostihové dráhy. Technická přejímka soutěžních vozů se uskuteční v prostorách dílny Minařík Racing v Nových Dvorech. Soutěžní týmy naleznou prostory servisního parkoviště na osvědčeném místě kolem areálu dostihové dráhy ve Slušovicích. Rozdílení cen pro nejlepší posádky proběhne okamžitě po dojetí na cílovou rampou. „Předjímali jsme tuto novinku již dopředu a podle národních standard jsme upravili časový harmonogram při dojezdu do cíle. Důvodem této změny je, že každoročně zůstává spousta nevyzvednutých poháru, proto jsme upustili od tradičního večerního vyhlášení a rozdílení cen,“ upřesnil Minařík.

Podobně jako v loňském roce pojedou v čele startovního pole historické vozy. Kopná je opět zařazena do republikového šampionátu historiků. Uzávěrka přihlášek pro soutěžící je stanovena na pondělní půlnoc 1. dubna. „Věříme, že se nám přihlásí více historiků než v loňském roce. Uvidíme, kolik přijede soudobých vozidel, pořadatel je v dnešní době rád za každé vozidlo na startu. Předpokládáme, že prvenství bude opět obhajovat vítěz posledních čtyř odjetých ročníků Tomáš Kostka. Na startu se má objevit Antonín Tlusťák, který každoročně ukáže na domácích tratích atraktivní vůz. Diváci se mají opravdu na co těšit,“ uzavřel Josef Minařík, ředitel Vančík Rallysprint Kopná.

Další zpravodajský servis v rámci 25. Vančík Rallysprint Kopná 2019 přineseme v následujících tiskových zprávách. Uveřejněné budou na oficiální webové stránce www.rallysprintkopna.cz a na facebookovém profilu.

Vytisknout

Diskuze: Populární rallysprint na Kopné se pojede popětadvacáté!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Mikuláš Rally (CZ)

Jakub Navrátil letos po boku Václava Dunovského

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud