Pech v Krumlově nedojel

RallyZone.cz, 20. května 2019, 17:35 Google+

Po vítězství na předchozí Rallye Šumava, odjížděl EuroOil-invelt team do Českého Krumlova pozitivně naladěn. Všichni v teamu věřili, že by Pech s Uhlem mohli trochu potrápit největší konkurenty ze Škody Motorsport, při světové premiéře jejich nové Fábie R5. To se však nestalo a tovární posádka nasadila s novým vozem nedostižné tempo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

„Po prvních dvou rychlostních zkouškách, jsme se začali soustředit na boj o druhou příčku.  Vedoucího Honzu Kopeckého stíhat nešlo. Povedlo se nám během první etapy vytvořit drobný náskok na Filipa Mareše, který nám byl nejblíž, ale přesto jsme museli jet stále naplno. Rozestupy byly minimální,“ popisuje úvod soutěže Pech a pokračuje. „Druhý den se nám vůbec nepovedl. Těžce vytvořený náskok na druhém místě jsem mojí jezdeckou chybou prohospodařil při nedobrždění do jednoho z retardérů. Museli jsme se otočit a ještě couvnout a rázem byli třetí. Když se k tomu přidal na další rychlostní zkoušce ještě nefunkční posilovač řízení v našem Fordu, byla ztráta na Mareše víc jak 11s. Zbývali nám čtyři rychlostky, abychom se pokusili, vzít si druhou příčku zpátky. Bohužel sérii chybiček jsem dovršil při objíždění balíku slámy, kterým byla vytyčená jedna pomalá zatáčka. Vytočeným kolem v rejdu, jsem o něj zachytil v docela malé rychlosti. Praskla krajní spojovací tyč řízení a my nemohli dál pokračovat. Sice jsme to na místě za pomoci dobrovolných hasičů a jejich nářadí opravili a pak odjeli s Fordem po vlastní ose, ale závod byl pro nás ztracený. Taková chyba mě moc mrzí, prostě jsem zabral o pár centimetrů víc. Stejně by mě zajímala statistika za dobu mého závodění na pro nás pověrčivé 13-té rychlostce,“ zpytuje svědomí Pech.

EuroOil-invelt team gratuluje Škodovce k vydařené premiéře nové Fábie a posádce Mareš-Hloušek k druhému místu. Dalším závodem MČR v rallye budou v polovině června jihomoravské Hustopeče.

Odkaz na krátké video:

https://www.youtube.com/watch?v=cFhLUub9oSI 

Zdroj: Media Václava Pecha

Vytisknout

Diskuze: Pech v Krumlově nedojel

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia v nové podobě zveřejnila Zvláštní ustanovení a otevřela přihlášky

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud