Rally Bohemia v nové podobě zveřejnila Zvláštní ustanovení a otevřela přihlášky

Aleš Holakovský, 20. května 2019, 17:32 Google+

Na webových stránkách Rally Bohemia 2019 jsou již k dispozici schválená Zvláštní ustanovení, stejně jako elektronická přihláška do soutěže. Posádky, které se přihlásí do poloviny června, tedy do měsíce před soutěží, mohou využít slevy ze startovného.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na oficiálních webových stránkách soutěže www.rallybohemia.cz můžete v sekci Dokumenty nalézt Zvláštní ustanovení soutěže, kde naleznete všechny potřebné informace k letošnímu 46. ročníku Rally Bohemia. Pořadatel se rozhodl udělit slevy na startovném pro včasně přihlášené posádky, a to v následující výši:

Posádky Autoklub MČR v rally (soudobé automobily) přihlášené do pátku 14. 6. 2019 – sleva     1.530 Kč.

Posádky Autoklub MČR v rally historických automobilů přihlášené do pátku 14. 6. 2019 – sleva 1.330 Kč.

Posádky ECO energy Rally Bohemia - FIA Electric and New Energy Championship - přihlášené do neděle 16. 6. 2019 -  sleva 150 EUR.

Posádky ECO energy Rally Bohemia - Pohár pořadatele v ECO rally - přihlášené do neděle        16. 6. 2019 -  sleva 3.000 Kč.

Ve Zvláštních ustanoveních lze najít i časový harmonogram soutěže, který je letos obzvláště zajímavý. Pořadateli se podařilo provést zásadní obměnu tratí a vrátit rychlostní zkoušky do tradičních oblastí Českodubska, Liberecka, Železnobrodska a Turnovska, kde se naposledy závodilo buď před 20 – 30 lety, nebo ještě nikdy. Na konci dubna provedl prohlídku tratě Rally Bohemia 2019 pověřený zástupce jezdců Petr Černohorský a vydal toto prohlášení: "Pořadatel mě velmi mile překvapil, protože 3/4 tratí nebyly za poslední ročníky Rally Bohemia k vidění. Jsou to tratě velmi technické plné střídání rytmů, povrchů a neustálé akce. Na žádný z nových úseků nebylo třeba umístit zpomalovací retardér. Velice si vážím faktu, že si dal pořadatel tolik práce s přípravou nových rychlostních zkoušek."

Pojďme se tedy na program a časový harmonogram letošní Rally Bohemia podívat podrobněji. Poprvé se budou moci fanoušci setkat s předními posádkami MČR v rally na autogramiádě v mladoboleslavském Bondy centru již ve čtvrtek 11. 7. 2019 od 19 hod. Závodní automobily budeme moci poprvé vidět v akci na testovací RZ/Shakedownu na trati Loukov – Kruhy v těsné blízkosti servisního areálu soutěže na hoškovickém letišti v pátek 12. 7. od 13:30 do 17 hod.

Závod začne po mnoha letech tam, kde začínal již v minulosti: Na Autodromu v Sosnové u České lípy, a to hned dvojím průjezdem divácké super-RZ 1/2 SCALA Gladiator Sosnová. Všechny posádky se zde tedy představí divákům hned dvakrát při atraktivních paralelních soubojích, kdy bude možné porovnat jejich rychlost napřímo. Na facebookovém profilu Rally Bohemia bude vypsána anketa, kterou dvojici chtějí diváci vidět závodit v Sosnové proti sobě. Tu nejčastěji žádanou pořadatel postaví proti sobě - sledujte proto facebook Rally Bohemia (@rallybohemia).

V sobotu ráno se jako první na trať vydá startovní pole MČR historických automobilů, které bude v sobotní etapě předcházet soudobé automobily - MČR v rally. Od 9:30 proběhne tradiční slavnostní start, který se po roční pauze vrací na mladoboleslavské Staroměstské náměstí. V jeho těsné blízkosti následně proběhne RZ3 ŠKODA AUTO Staroměstská I, po jejímž absolvování zamíří soutěžní automobily zpět do krátkého servisu v Hoškovicích u Mnichova Hradiště. Pak už je bude čekat série pěti náročných RZ v řadě za sebou, přičemž první tři RZ – Hradčany, Rašovka a Milíře jsou zcela nové. Další dvě RZ Mogul Bzí a Střevelná se do harmonogramu Rally Bohemia vracejí po několika letech a v inovovaných podobách.

Po absolvování této pětice RZ závodníci zamíří zpět na hoškovické letiště do velmi zasloužené odpolední servisní přestávky. Po jejím uplynutí je čeká opakovaný průjezd všemi pěti rychlostními zkouškami v řadě.

V neděli ráno se už jako první na trať vydá startovní pole soudobých automobilů – MČR v rally. Posádky i diváci budou moci těšit nejprve na další novou RZ Kvítkovice. Tu bude následovat osvědčený, ale i zrádný, test Chloudov, na jehož části bude navíc letos položen nový asfalt. To samé platí i pro jezdecky oblíbenou inovovanou RZ Radostín, která bude se svými téměř 22 kilometry zároveň nejdelší rychlostní zkouškou letošní Rally Bohemia. Po absolvování této trojice RZ se posádky vydají do servisu, aby jejich týmy mohly připravit závodní vozy na opakované polední průjezdy těmito rychlostními zkouškami. Ani po jejich průjezdu ale nebudou mít posádky ještě vyhráno. Po další servisní pauze je totiž bude čekat ještě druhý průjezd náročnou RZ ŠKODA AUTO Staroměstská v centru Mladé Boleslavi. Ta každý rok ještě trochu zamíchá pořadím a plynule na ní naváže cílový ceremoniál na Staroměstském náměstí.

Průjezdy startovního pole MČR v rally i MČR v rally historických automobilů doplní tradičně také průjezdy účastníků exhibiční jízdy historických automobilů Rally Legend. „Legendy“ absolvují kompletní program první etapy, včetně páteční divácké super-RZ SCALA Gladiator Sosnová. V neděli pak účastníci Rally Legend absolvují první průjezdy rychlostních zkoušek a pak už zamíří do cíle na Staroměstské náměstí, kde otevřou před 14. hodinou sérii cílových ceremoniálů.

Časový harmonogram klasické rally se bude částečně prolínat s časovým harmonogramem ECO Energy Rally Bohemia. Ta po čtvrtečních přejímkách a briefingu pro posádky začne již v pátek ráno slavnostním startem v Liberci na náměstí Dr. Eduard Beneše. Odkud posádky vyrazí do oblasti Lužických hor a Českolipska. V pátek posádky absolvují 12 testů pravidelnosti o délce 159 km, včetně dvou průjezdů divácké super-RZ na Autodromu v Sosnové, kde budou otevírat program pátečního podvečera.

V sobotu dopoledne posádky ECO Energy Rally Bohemia vyrazí za třemi delšími testy pravidelnosti do podhůří Jizerských hor. Odpoledne se jejich časový harmonogram spojí s klasickou rally, když budou mít na programu testy pravidelnosti na uzavřených rychlostních zkouškách Hradčany, Rašovka, Milíře a Bzí. V neděli se budou tři ze čtyř měřených úseků odehrávat taktéž na tratích uzavřených rychlostních zkoušek, kterými budou RZ Kvítkovice, Chloudov a Staroměstská.

Celkem účastníci ECO Energy Rally Bohemia ujedou trať dlouhou 620 km, ze kterých bude 306 měřených kilometrů rozdělených do 23 testů pravidelnosti. Při využití slevy ze startovného při přihlášení do neděle 16. 6. 2019 je vklad pro posádku pouze 5.900 Kč/300 EUR (+pojištění), přičemž ve startovném je již zahrnuto ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu a stravování od čtvrtka do neděle pro oba členy posádky. Jde tedy o velmi výhodnou cenu. Pro úplnost připomeňme, že ECO energy Rally Bohemia bude šestým podnikem mistrovství světa FIA Electric and New Energy Championship, které bude doplněno o Pohár pořadatele v ECO rally, pro který platí volnější pravidla a mohou se ho účastnit i automobily na hybridní pohon, CNG, LPG či ethanol (E85). ECO energy Rally Bohemia se tedy mohou zúčastnit zájemci z řad široké motoristické veřejnosti.

Další informace a zajímavosti k soutěži můžete sledovat také na sociálních sítích. Tradičním generálním partnerem 46. Rally Bohemia 2019 je automobilka ŠKODA AUTO.

Na sociálních sítích je Rally Bohemia k nalezení na těchto účtech:
Facebook: www.facebook.com/rallybohemia 
Youtube: www.youtube.com/user/RallyBohemia 
Instagram: www.instagram.com/rallybohemia 

Vytisknout

Diskuze: Rally Bohemia v nové podobě zveřejnila Zvláštní ustanovení a otevřela přihlášky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Agrotec Petronas rally zveřejňuje další detaily

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud