Agrotec Petronas rally zveřejňuje další detaily

Tomáš Plachý, 13. května 2019, 17:53 Google+

Jubilejní patnáctý ročník Agrotec Petronas rally zná svou podobu! Ve dnech 14. – 15. června 2019 budou soutěžní posádky soupeřit na pěti úsecích, celkem je čeká deset rychlostních zkoušek o celkové délce 150,30 km.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nedávné zveřejnění Zvláštního ustanovení Agrotec Petronas rally stanovilo i další důležité datum pro startující v Hustopečích. Uzávěrka přihlášek pro zájemce o mistrovské body zóny CEZ, českého a slovenského šampionátu je o půlnoci 4. června 2019.

Další program soutěžních posádek odstartují ve dnech 13. – 14. června seznamovací jízdy, v pátek v dopoledních hodinách se uskuteční administrativní a technická přejímka a předstartovní přípravy zakončí od 12:30 do 16 hodin shakedown. Bude opět na části Starovické okruhové zkoušky (RZ 5/8), ale jeho podoba dozná změn.

„Náš formát je osvědčený a nemáme potřebu ho zásadně měnit. Pozdější páteční start vyhovuje i posádkám a v Hustopečích zároveň pokračuje tradice nočních zkoušek, které vždy prověří kvalitu připraveného rozpisu a souhru jednotlivých posádek,“ říká k letošní podobě soutěže šéf organizačního týmu Martin Rada.

Shodné zůstává umístění servisního areálu v prostorech společnosti MOSS logistics, na Bratislavské ulici v Hustopečích. Naopak co se změní zásadně, je skladba rychlostních zkoušek. V pátek budou na programu čtyři měřené testy na dvou úsecích Kurdějov – V. Němčice a H. Bojanovice – V. Pavlovice. Oba úseky měří více než patnáct kilometrů.

Nejdelší zkouška soutěže ovšem čeká na posádky opět v sobotu. Každou sekci uzavře více než 22 km dlouhý úsek V. Pavlovice – Nikolčice. Do harmonogramu druhé etapy se vrací i Starovická okruhová zkouška, která chystá zásadní novinku.

Na závěr dodejme, že slavnostní start v pátek 14. června v Hustopečích, na ulici Husova se uskuteční krátce po 18. hodině, v sobotu budou úspěšné posádky očekávány v cíli před půl pátou odpoledne.

„Pro posádky jsou připraveny hlavně na sobotu oblíbené šotolinové pasáže. V letošním ročníku obsahují 7,39 % celkové délky rychlostních zkoušek. Věříme, že i toto je jeden z taháků naší soutěže. Rádi bychom přivítali na startu kolem stovky posádek, proto zveme na start i české posádky historických vozů, které se mohou registrovat v rámci slovenského šampionátu. Další porci soutěžních vozů nám zaručí i zařazení závodu do pohárů Peugeot Rally Cup CZ a XTG Adam Cup,“ doplňuje ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Více informací k soutěži bude postupně zveřejněno na oficiální stránce www.agrotecrally.cz, řada novinek bude dostupná i na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Vytisknout

Diskuze: Agrotec Petronas rally zveřejňuje další detaily

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally dětem

Rallye Český Krumlov dětem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud